Som led i fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum blev Haydns oratorium ’Skabelsen’ opført i Brødremenighedens kirkesal i Christiansfeld. Det var to års forberedelser, der kulminerede i en storslået koncert med et stort antal medvirkende i en fyldt sal.

Sopran, Maria Johannsen har ud over at synge sopranpartierne også været en af drivkræfterne bag alle forberedelserne til koncerten, bl.a. har hun stået bag oversættelse af oratoriets tekst fra tysk stil dansk. Hun er i besiddelse af en smuk sopran, og man fornemmer, at der her er tale om en meget erfaren og dygtig sanger, der synger både Gabriel og Evas partier til perfektion.

Også tenor Kristian Sørensen er en erfaren sanger, hvilket ingen kan være i tvivl om. Han investerer tilsyneladende både krop og sjæl i sangen, og med sin flotte tenorstemme fortæller han historie så medrivende, at man slet ikke kan lade være med at lytte til hans Uriel.

Med bas-baryton Gun Wook Lee har man et meget kompetent trekløver til at synge solopartierne i denne udgave af Haydns oratorium. Gun Wook Lees malmfulde røst er en sand fornøjelse at lytte til, når han synger Raphaels og Adams partier.

Peter Ettrup Larsen har et imponerende CV, hvilket man ikke et øjeblik er i tvivl om, når han dirigerer. Han har en levende og inkluderende stil, der giver indtryk af, at alle medvirkende arbejder sammen om at give publikum det ypperste. Den samhørighed når helt ud til publikum på bagerste række.

Filharmonisk Kor Fyn med sine 50 sangere leverer en formidabel indsats, der gør oratoriet så storslået, at man til tider ligefrem frygter, at taget letter. Korets forskellige stemmer er fint afbalanceret, og man fornemmer, at værket er godt indstuderet.

Den musikalske indpakning forestås af norddeutsche sinfonietta, som er et yderst vellykket samarbejde mellem talentfulde musikstuderende og erfarne professionelle musikere. Det er en sand fornøjelse at lytte til dette vel spillende orkester.

Denne opsætning af Haydns Oratorium er et overordentlig flot bidrag til fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum.

Anmeldt i Christiansfeld lørdag den 30. september 2023.

Dirigent: Peter Ettrup Larsen

Sopran: Maria Johannsen

Tenor: Kristian Sørensen

Bas: Gun Wook Lee

Kor: Filharmonisk Kor Fyn

Musik: Norddeutsche Sinfonietta

Oversættelse: Maria Johannsen

Fotograf: Niels Jørgen Cassøe Fig