Hele 13 solister fra Operaakademiet gav lørdag aften koncert på Operaens store scene med uddrag fra 10 operaer og en enkelt operette.

Komponisterne Donizetti, Mascagni, Gounod, Rossini, Thomas, Leoncavalli, Massenet, Beethoven, J. Strauss og R. Strauss var repræsenteret.

Forstander Anne Margrethe Dahl bandt programmet sammen med et lille referat af handlingen fra de operaer, der blev sunget uddrag fra, så man var med på det univers, man befandt sig i. Det var La fille du regiment, L´amico Fritz, Faust, La Cenerentola, Hamlet, Roméo et Juliette, I Pagliacci, Cendrillon, Fidelio, Flagermusen og Rosenkavaleren.

Det var en fin præsentation af operasolisterne, der alle var på et fantastisk niveau, og der blev også ageret de optrædende imellem.  Særligt skal dog fremhæves smukke Margaux de Valensart og Frøy Hovland Holtbakk. God hjælp havde de unge sangere fra dirigent Michael Boder. Damerne var i flotte rober og herrerne i kjole- og hvidt, men på en helt bar scene uden dekorationer, bliver det alligevel meget at løfte, også når der ikke var overtekster til arierne.

Det var trods dette en flot og imponerende og hele tre timer lang koncert. Spændende bliver det at se, hvor sangerne kommer til at boltre sig, når de er færdiguddannede.

Konferencier: Forstander Anne Margrethe Dahl

Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester

Dirigent: Michael Boder

Koncertmester: Peter Andreas Nielsen

Dramatisk- og koreografisk bearbejdelse: Ebbe Knudsen, Marlene Smith og Ann Crosset

Medvirkende: Johan Simon Olsson, Amanda Larsson, Fredrik Bjellsäter, Margaux de Valensart, Mea Bergström, Renate Ekerhovd, Cassandra Lemoine, Hedvig Haugerud, Martin Vilbrand, Magnus Ingemund Kjeldstad, Frøy Hovland Holtbakk, Mathias Monrad Møller, Kari Dahl Nielsen

Spilleperiode: 26. og 27. januar 2019

Varighed: 3 timer