Vintermånederne er kolde og grå medmindre man bestiller en afbudsrejse, måske netop derfor opstår der flere og flere vinterrevyer, der skal gøre de trætte måneder bare lidt sjovere. Esbjerg er en af revyerne og man må bare konkludere, at de i den grad udfører denne opgave med bravour.

Årets revyhold består af Trine Gadeberg, Preben Kristensen, Jan Svarrer og Teit Samsø, et godt og blandet hold, der formår at spille hinanden gode og underholde publikum, så man for en stund glemmer både vejret og verdens uretfærdigheder.

Trine Gadeberg er eneste kvinde på holdet og udgør også instruktøren for revyen. Hun leverer til fulde både musikalsk og hvad angår revyskuespillet og har formået at stable en flot revy på benene. Tempoet er højt og intenst i første akt, men svigter desværre en anelse i anden. Hun er aldeles skøn som den noget woke og krænkelsesparate kvinde på scenen, der nok må erkende, at hun krænker i lige så høj grad som hun krænkes og formår i år at levere en af bedre sketches med Pelle, der har været til draqueshow og må se til, mens det udløser en noget ubehagelig stemning derhjemme. Mimikken og gestikuleringen er genial, og har man en 4 årig gående derhjemme, kan der hurtigt ses ligheder i Pelles måde at agere på.

Preben Kristensen er i sit es og hans selvironi er fantastisk, blandt andet når han danner boyband med Jan Svarrer og Teit Samsøe, men også når han som noget støvet sekretær forsøger at rette Jan Svarrers distræte embedsmand lidt ind. Sammen med Trine Gadeberg leverer han ”Can you feel the love tonight”, så Disney må være misundelig – om end man undrer sig over, at netop denne agerer underlægningsmusik til en Tarzan-parodi.

Det er da også Preben Kristensen, der leverer aftenens mest rørende nummer, i den tænksomme revyvise om Putin *Byens stolte søn’, der måske havde haft chance for at blive noget helt andet, hvis han bare var vokset op i Esbjerg. En fin og rørende vise af Leif Fabricius og Henrik Baloo Andersen, der med Kristensens sans for timing og elegance synes helt perfekt.

Jan Svarrer vokser stille og roligt i revyrollen, om end han skal holde sig til guitaren og udelad sang. Han er skøn som den noget nærige ældre herre og ikke mindst i genganger-rollen som den noget virkelighedsfjerne embedsmand, der kæmper for fornyelse af Esbjerg og sænkning – igen – af Fanø. Hans glansnummer bliver den noget sjofle nissehistorie, der på trods af humoren i nummeret synes en anelse for langt.

Teit Samsø er forholdsvis ny i revygenren og høstede sidste år prisen Årets Talent til Revyernes revy også er han et fund for Esbjergrevyen, hvor han beviser, at han både kan danse, synge og ikke mindst har den rette timing – selv når replikkerne rodes rund løses det med elegance.

Årets revy er fyldt med musikalitet, humor og ønsket om at tage temperaturen på samfundets tilstand. Holdet lykkes og kommer godt i mål med hjælp fra Jens Frausings scenografi og koreografi og ikke mindst kapelmester Peter Boms engagement og professionalisme bag klaveret.

’Esbjerg revyen’ spiller i Esbjerg Musikhus frem til 24. februar 2024.

Instruktion: Trine Gadeberg.

Scenografi, koreografi og med-iscenesætter: Jens Frausing.

Musikalske arrangementer: Peter Bom.

Medvirkende: Trine Gadeberg, Preben Kristensen, Jan Svarrer og Teit Samsø.