Grindstedrevyen er tilbage med den svære to’er. Efter en pæn start sidste år og kommunal støtte i ryggen, har Birgitte Antonius og John Skou for alvor kastet sig ind i kampen om at få Grindsted by på det danske revykort. I år med den unge revymand Lukas Birch både i instruktørstolen og på scenen og ikke mindst Anne Karin Broberg som revyens klart stærkeste kort i år.

Der er en del gengangere fra revypotpouriet 2023 men også plads til nye numre, når holdet bestående af Lukas Birch, Anne Karin Broberg, Daniel Lassen og Birgit Antoniusen folder sig ud i den lille biograf i Grindsted. Lukas Birch står bag en stor del af teksterne, hvor nogle er mere skarpe og går bedre i mål end andre. Revyen byder ikke på de store banebrydende overraskelser, men er i stedet en god gammeldags revy – det kan også noget.

Anne Karin Broberg er uden tvivl revyens trumfkort. Musikalsk er hun nærmest overlegen og hendes timing og mimik er skøn. Hendes finde revyvise ‘En enkelt time mere’ er fin og sød og leveres med kant, stil og finesse, mens hun både er sjov og irriterende i selskab med Lukas Birch, som det noget stridbare ældre par på gaden.

Lukas Birch vokser med opgaven, og det er en fornøjelse at se, at der allerede er sket forbedring fra Pejseshowet i efteråret. Han er skøn som den unge indvandrer til indfødsretsprøven i ‘Lynintegration’, som den lige lovlig korrekte formand fra ligestillingsnævnet og ikke mindst som Danmarks sødeste gule ubåd. 

Daniel Lassen er stadig et forholdsvist uprøvet blad, men han gør en ihærdig indsats for at markere sig og shine på scenen, og det er da også tydeligt, at han gennemgår en udvikling på revyscenen. I det hurtigt hastede nummer om det forestående tronskifte er hans timing betydeligt bedre end sidste år – en fornøjelse at se.

Birgitte Antonius kæmper trods sin rolle som kvinden bag Grindsted revyen en brav kamp. Bedst er det, når hun kan læne sig op af Anne Karin Broberg, men hendes skuespil bliver for påtaget og timingen udebliver. Især i nummeret ‘Før vi fik el’, hvor hun aldrig helt formår at gøre nummeret underholdende.

Teksterne mangler lidt mere samfundsaktualitet, men danner alligevel en fin ramme om revyen. Man kan dog undre sig over valget af hyldestnummer til Otto Brandenburg. Jovist har han lagt stemme og musik til mange dejlige sange, men begrundelsen om, at han i år ville fylde 90 år virker lige lovlig søgt.

Grindstedrevyen har rykket sig, men er ikke helt i mål endnu, hvis man ønsker at tiltrække publikum fra andet end Grindsted og omegn. Det er tydeligt, at de kun lige har påbegyndt en lang rejse, men mon ikke, der med dygtige kræfter, et dejligt orkester, skarpe og lidt mere aktuelle tekster, brug af intimkoordinator og ikke mindst ihærdige ildsjæle og lokal opbakning kan komme en rigtig fin revy ud af de ellers beskedne rammer, der oven i købet i år har forbedret det scenografiske. 

‘Grindstedrevyen’ spiller fra 11.- 21. januar 2024.

Instruktør: Lukas Birch

Kapelmester: Brian Svendsen

Scenograf: Lukas Birch og Anders Kruse

Medvirkende: Anne Karin Broberg, Lukas Birch, Birgitte Antonius og Daniel Lassen

Intimkoordinator: Flemming Jensen