Normalt sker der måske ikke meget i Grindsted en torsdag aften, men netop denne aften er der liv og glade dage i Kino på hovedgaden. Den røde løber er rullet ud, stemningen er på sit højeste og samtlige frivillige møder dig med et kæmpe smil og venlighed, som om du altid har været en del af byens fællesskab. Og det er ikke uden grund, den lille by med knap 10.000 indbyggere har nemlig efter hårdt arbejde fået sin helt egen revy.

Bag revyen står John Schou og Birgitte Antonius, der igennem flere år har kørt landet rundt med revyviser. Ambitionerne er høje og stoltheden over det, man sammen med andre dygtige kræfter har formået stråler ud af dem. Der er da også noget at være stolte af, de har nemlig formået at få både Flemming Jensen og Ann Hjort samt det unge talent Daniel Lassen til Grindsted – måske er en ganske god og holdbar tradition skabt.

Flemming Jensen er det gode, hyggelige revykort, der især beviser sit værd som bedstefaren, der måske vil gøre lige lovlig meget for barnebarnet og ender på en noget utraditionel rejse til Tyrol og i ’Hunden på hårene’ jonglerer lystigt med de danske bynavne. Det er dog hyldestnummeret til Jensens gode ven Jesper Klein, der bliver hans bedste og mest rørende nummer denne aften.

Ann Hjort er en musikalsk gevinst for revyen, men hun bidrager også med flere humoristiske indslag; blandt andet som den lige lovligt friske ældre dame i ’Smæk for skillingen’ eller i ’Tekniske problemer’, hvor hun i skønt samspil med Daniel Lassen sætter de tekniske udfordringer i spil. Hendes musikalske egenskaber får hun lov at lege med som protestsangeren Ester, der i Rasmus Krogsgaard nypudsede tekst kommer igennem alle de nye samfundsudfordringer, som en protestsanger nu én gang kan finde inspiration i.

Birgitte Antonius får lov at brilliere som Britt, om den lidt kiksede cand.polit., der er blevet taget noget så grusomt ved næsen af sin chef. Der dribles skønt med ordene i teksten, der er skrevet af Daniel Lassen.

Daniel Lassen er klassens nye dreng, men det skal man sådanset vide i forvejen, for ellers lægger man ikke mærke til det. Hans timing er virkelig god og hans sans for revyens genre er en af hans store forcer. Det får han ikke kun lov at bevise i ’P-bøden’, men også i den nyskrevne version af klassikeren ’Tømmerflåden’. Netop dette nummer af Flemming Jensen får tilført noget nyt og godt, som får lov at vise både Flemming Jensen og Daniel Lassens timing og skønne samspil. Samtidig er han skøn i de skæve roller, hvad end det er som top-charlie sanger eller folkedanser.

GRINdsted Revyen tager ikke de store chancer, men kører ilddåben sikkert igennem – dog med en bedre 2. end 1. akt. Der er plads til forbedringer og lidt større satsninger – måske endda noget, der er lidt mere samfunds satirisk skarpt, men det er et rigtig godt bud på en god start for en ny, lille revy i Jylland og med de gode tekstforfattere, som de allerede har etableret et samarbejde med, kan revyen blive en rigtig lille perle.

Medvirkende: Ann Hjort, Flemming Jensen, Birgitte Antonius og Daniel Lassen

Instruktør: Christine Exner

Orkester: Brian Svendsen, John Skou og Sten Elten

Forestillingsleder: Camilla Højlund Hansen