Restaurant Strejf i Helsingørs gamle stationsbygning med udsigt til færgerne til Helsingborg har i disse dage budt på, hvad der må være en af denne sommers mindste revyer. Helsingør har ikke haft sin egen revy i mange år, så helt bevidst er man ikke gået efter et kæmpe setup.

Aftenen startede med en aldeles fantastisk menu med årstidens råvarer og liflige vine. Publikum var således i perlende humør, allerede før revyen gik i gang.

Scenen var en lille forhøjning ud for restaurantens bar. Her var opstillet et flygel, som Catrine Ullerup Frølund indtog. Det er en kunst at levere levende musik til 4 medvirkende, der synger og agerer, men det og hun spillede i den grad.

Simon Nøiers var yngste mand på scenen, og han emmede da også af friskhed, vid og ungdom. Hele syv af revyens 19 numre har han derudover skrevet tekst til.

Revyen bød både på lokalkolorit fra Helsingør, hip til landspolitik og almindelig sjov og ballade. Sidstnævnte foregik flere gange under bæltestedet uden dog at blive for tåkrummende. Stemningen spændte fra fald på halen slapstick til stille eftertænksomhed.

I Simon Nøiers tekst DTU (Danskhed, Tilknytning, Udvisning), fremført af ham selv, gjorde Nøiers tykt grin med Dansk Folkeparti. Deres dårlige valg blev meget aktuelt sat under lup, og partiets manglende format sat til skue.

Curlingforældre fik et ord med på vejen af Le Münster-Swendsen i ”Mor klarer ærterne”, hvor den betænksomme mor slog op med sin søns kæreste overfor kærestens mor naturligvis.

En lille kærlig hilsen blev der til afdøde Prins Henrik i sangen ”Det man lige ser” rørende sunget af Dan Schlosser.

Mads M. Nielsen har instrueret, og det er der kommet en vedkommende og sjov revy med et humoristisk og velfungerende hold ud af.

Spændende at se, hvad Helsingør Revy 2020 vil byde på.

Revyen i Helsingør – Et Strejf af Revy

Medvirkende: Simon Nøiers, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen, Dan Schlosser

Pianist: Catrine Ullerup Frølund

Instruktør: Mads M. Nielsen

Spilleperiode: 6. til 22. juni 2019