Sådan! Odense Sommerrevy sparker revysæsonen i gang med et brag. Fra start til slut har revyholdet publikum så meget med, at teltet i Fruens Bøge flere gange er ved at lette. Publikums begejstring udløser stående ovationer midt inde i revyen, og der grines og hujes på rækkerne – hvad mere kan man forlange?

Der serveres samfundssatire af høj standard, når politikere får en tur. Således er Thomas Mørks Uffe Elbæk i ”Alternativ signalpolitik” og Niels Olsens Inger Støjberg i ”Den lysegrønne” hylende morsomme. Thomas Mørks noget selvfede portræt af Morten Messerschmidt er et grinagtigt indslag, hvor hans kæreste, Dot i skikkelse af Sofie Lassen-Kahlke kæmper med at holde hans himmelstræbende arm nede. Hele holdet leverer aftenens måske allersjoveste indslag i ”Ekstremsport”, der opsummerer det seneste års fejlslagne politiske tiltag, som har trukket store avisoverskrifter. Nummeret er skrevet af Jakob Morild, og alene det plejer jo at vidne om en ret høj standard.

Aftenen bød også på numre om klima og miljøpolitik, og det bliver svært at opdage et myggestik denne sommer uden at tænke på Thomas Mørk i det mest komiske kostume, der længe er set. Bankskandaler og hvidvask får også en tur i vridemaskinen, når Sofie Lassen-Kahlkes og Niels Olsens snusfornuftige ægtepar hylder Danske Bank.

Vicki Berlins lidt overrislede og forsømte mor, der synger opbyggelig vuggevise for sit lille barn og den tilbagevendende karakter Camilla, der denne gang er blevet konfirmand og holder takketale for sine forældre, stod også skarpt og udløste både latter og klapsalver. Hvilket i lige så høj grad gjorde sig gældende med nummeret ”Help” med Vicki som en forslået Theresa May, der udelukkende ved hjælp af Beatles-sange og Niels Olsen som tolk giver en status på Brexit-processen.

Lars Arvads Bette drøm fik publikum op af stolene, og hans fynske politibetjent, der må dække hele Fyn efter en sparerunde, vækkede stor begejstring hos publikum. Det samme gjorde hans entréer i diverse kostumer, lige fra velvoksen humlebi til swingerklubmedlem.

Heller ikke Danmarks nationalskjald blev glemt: et flot sammensat og fremført medley over nogle af Kim Larsens bedste og mest kendte sange hyldede sangeren og sangskriveren, som vi måtte sige farvel til sidste år. Der var vist ikke mange, der ikke sang med på de kendte tekster og melodier.

Alt i alt leverer revyholdet i Joy-Maria Frederiksens dygtige instruktion sublim revykunst, der på smukkeste vis bakkes op af et meget velspillende firmandsorkester. Hvis man er til formidabel satire alt fra både klima og politik til konfirmationer og swingerklubber, kan det stærkt anbefales at tage en tur på skovtur i den fynske.

Odense Sommerrevy 2019 spiller i teltet i Fruens Bøge fra 9. maj

Instruktør og koreograf: Joy-Maria Frederiksen

Medvirkende: Niels Olsen, Lars Arvad, Sofie Lassen-Kahlke, Thomas Mørk og Vicki Berlin

Kapelmester: Morten Wedendahl

Kostumier: Grith Delauran