Revysæsonen 2022 skydes som sædvanligt i gang med Odense Sommerrevy, og i år er den røde tråd meget passende fred og frihed. I modsætning til tidligere års revyer har dette års version mere bid og leverer således satiriske kommentarer til den politiske situation herhjemme i andedammen og i Europa. Det klæder revyen. Revyens 26 numre er en god blanding af musik og komik, og de leveres med Joy-Maria Frederiksens instruktion i et godt afpasset flow og tempo.

Krigen i Ukraine og danskernes reaktioner kommer under behandling i flere af revyens numre. Det gælder for eksempel, når Charlie Chaplins ballet med ballon støves af, og Thomas Mørk forklædt som Putin danser og leger med jordkloden. Hos bageren er der Ballade om hvede, og hele det sammentømrede hold er enige om, at manglen på hvede grundet krigen gør hverdagen endog meget besværlig her i lille Danmark. Og selv de uskyldige små i En flygtig børnetime tager forskelsbehandlingen af syriske og ukrainske flygtninge under behandling. I øvrigt en morsom parodi på DRs gennem tiderne mange børnetimedukker med Vicki Berlin og Thomas Mørk som dukkeførere og Lars Arvad som super pædagogisk voksen.  Også i Rusland mærkes krigen, og i nummeret Oligak kan de tre oligarker i skikkelse af Henrik Kofoed, Thomas Mørk og Lars Arvad ikke forstå, at de rammes af sanktioner, når de nu er noget nær uskyldige.

Odense Sommerrevy byder igen velkommen til Danmarks verdensberømte eventyrdigter, når Henrik Kofoed optræder som H. C. Andersen, der fortæller et moderne eventyr om den lille rødhårede strammerprinsesse, der gik så grueligt meget igennem. Det bliver ikke mindre morsomt af, at digteren er ”hjemme” i Odense, og at Kofoed næsten er H. C. Andersen.

Dette års revy befolkes ligeledes af forskellige skægge personligheder som for eksempel Vicki Berlins SoMe-konspiratoriske Dr. Nikoline, der har opgivet det alt for lange kosmetologstudie og uddannet sig på Facebook-universitetet, og som nu har taget tillægskursus som krigsekspert. SoMe-universet og #MeToo-bevægelsen får også en kommentar med på vejen, når Henrik Kofoed giver den som krænket mand i #Notallmen, og i Episoden ved sommerfesten, hvor Lars Arvad som HR-chefen forsøger at mægle mellem direktøren og regnskabsmedarbejderen i skikkelse af henholdsvis Thomas Mørk og Lone Rødbroe.

Også den banjospillende … eller noget … Eddie lægger vejen forbi teltet i engen og udfordrer publikums ører. I En ægte fan spiller Lone Rødbroe en desperat kvinde, der vil gøre hvad som helst for at komme på TV, og som næsten slår knude på sig selv for at medvirke i dokumentaren om Kandis. Lars Arvad optræder som energisk tyggegummityggende håndboldtræner, Nikolaj Jacobsen i nummeret Hør lige hææær, og Thomas Mørk spiller 50 års fødselaren, der får Personlige gaver af konen i skikkelse af Vicki Berlin. Thomas Mørk giver den ligeledes som den noget febrilske coach, Birger, der tilbyder terapi mod angst og bekymring i det næsten angstprovokerende nummer Bekymring for begyndere.

Selveste statsministeren i Lone Rødbroes skikkelse lægger også vejen forbi i en Oppustet udgave, som blandt andet skyldes alle de kameler og makrelmadder, statsministeren har måttet sluge. Og når vi nu er ved landets politiske ledelse, får revyen også besøg af lurblæsende vikinger, når Thomas Mørk og Lone Rødbroe er Lurpasserne, og de gæve vikinger spillet af Lars Arvad, Thomas Mørk og Henrik Kofoed lægger planer for det næste vikingetogt i Management for vikinger. Numrene Ind i kampen og Fuld fart frem tager ældreplejen under kærlig og morsom behandling. Bæredygtigheden og miljøvenligheden får en kommentar med på vejen, når Vicki Berlin synger Før vi fik el, som lidt modigt er meget inspireret af Marguerite Vibys gamle revynummer Før vi fik bil.

Når nu vi er i Odense, er det næsten uundgåeligt, at De strivte kigger forbi – i år med en hyldest til afdøde Lars Høgh, som blev taget godt imod af publikum. Vi bliver på Fyn, når Bogenses svar på The Rolling Stones giver koncert. Som forbilledet er The Rolling Bones også bedagede men holder sig i gang på grund af musikken – et morsomt nummer, hvor hele holdet er på scenen.

Herlighederne rundes meget poetisk af med et potpourri af sange om fred og frihed af blandt andre Lennon, Sting, P.H. og Kaj Norman-Andersen.

Odense sommerrevy spiller fra den 5. maj 2022 til den 11. juni 2021 i teltet i Fruens Bøge i Odense og fra den 2. september 2022 til og med den 4. september 2022 i Aalborg Kongres & Kultur Center

Medvirkende: Vicki Berlin, Thomas Mørk, Lone Rødbroe, Lars Arvad, Henrik Kofoed

Instruktion: Joy-Maria Frederiksen

Kapelmester: Morten Wedendahl

Scenografi: Marianne Nilsson