Med premieren på Odense sommerrevy er der virkelig håb for dette års revysæson. Med Tom Jensens instruktion har Odense sommerrevy fået et andet udtryk og flow. Tom Jensen har ligeledes sat sit præg på revyen ved blandt andet, at inkorporere sceneteknikerne i løjerne på scenen med flot koreograferede sceneskift.
Det er da også nogle af dansk revys erfarne kræfter, der udgør dette års revyhold. Sammen leverer de et fantastisk godt, musikalsk nummer om partiet Venstres politiske krise. Ligesom potpourriet af gamle velkendte revytekster i ny, moderne indpakning også har høj musikalsk kvalitet. Hele holdet er også med i nummeret om det nye supersygehus OUH, hvor de mange fejl og mangler ved byggeriet får en tempofyldt kommentar med på vejen.

Stik Lone Rødbroe et truthorn eller tre, og der er dømt komik. Nummeret ’Håndbold for fan’ er ingen undtagelse, og det lagde nærmest teltet ned. Rødbroe er skøn som Rosa fra ’Bagedysten’ og som en overordentlig meget almindelig heteroseksuel kvinde, der sammen med sin lige så almindelige mand i Tom Jensens skikkelse repræsenterer de heteroseksuelle ved Odense Pride.

I et helt aktuelt nummer spiller Vicki Berlin en meget vellignende Lizette Risgaard, ligesom hun er rigtig god som den overrumplede kvinde, der møder Gud i lufthavnen. Thomas Mørk spiller en meget selvbevidst Gud, men må dog indrømme, at han fortryder en enkelt skabning. Mørk evner i den grad at spille gakket som i nummeret ’Personalepleje’. Han er sjov som fyren, der skal indsættes i det noget underbemandede fængsel og som ’Sing og songwriter” Eddie, der absolut ikke mangler selvtillid.

Et andet sikkert revykort er Henrik Lykkegaard, som er hentet ind fra Cirkusrevyen. Hans medvirken borger helt klart for et højt niveau,  som når han spiller præsten, der foretager en Facebook-begravelse, som den måske overdrevet pligtopfyldende mand, der arbejder hjemme, og som fodboldentusiastisk far på ’Tvungen barsel’.  

Endelig er revydirektør Lars Arvad endnu engang på banen som den altid tyggegummignaskende håndboldtræner Nikolaj Jacobsen med de karakteristiske pauselyde. Denne gang kan han berette om et forsøg på at få holdet på Borgen rettet ind ved at bruge sine erfaringer fra håndboldtræning. Det er en vellykket genoplivning af en figur, som er blevet brugt før. Arvad er ligeledes sjov som pædagog hentet direkte fra 70’erne i det morsomme nummer ’Tid til forandring’, hvor emnet er klimaforandringer. Vicki Berlin og Thomas Mørk spiller morsomme børnedukker, der har mange til tider vanskelige spørgsmål og kommentarer til forandringerne.

Instruktør Tom Jensen er også at finde på scenen som blandt andet den ciskønnede Palle, der i bedste countrystil giver sit besyv med om tidens woke-tendenser. Vicki Berlin og Lone Rødbroe giver den som seje juhu-cowgirls, der synger om, at Palle skal tage sig sammen. I nummeret ’Krydsforhør’ spiller Tom Jensen den hårdkogte forhørsleder, der lægger mere vægt på kryds end forhør; og sammen med holdets øvrige herrer er han en del af fædregruppen i det morsomme nummer ’Tvungen barsel’.  

Morten Wedendahls musikalske ledelse er en vigtig del af Odense sommerrevys succes. Ud over at være kapelmester er han komponist til flere af de vellykkede melodier, der får teksterne til at virke, som for eksempel countrymelodien til ’Tag dig sammen, Palle’, melodien til nummeret ’OUH’ og musik til de mange koreograferede sceneskift.

Odense sommerrevy havde premiere den 4. maj på Engen i Fruens Bøge, Odense og spiller frem til den 10. ajuni 2023  

Medvirkende: Vicki Berlin, Lone Rødbroe, Thomas Mørk, Henrik Lykkegaard, Tom Jensen og Lars Arvad

Instruktør: Tom Jensen

Kapelmester: Morten Wedendahl

Scenograf: Kirsten Brink

Koreograf: Peter Friis