Når du træder ind på Pejsegården, der danner ramme om Pejseshowet, bliver du taget imod med åbne arme af Jytte, der må siges at være showets ansigt udadtil. Sammen med de medvirkende, sørger hun for, at alle gæster forlader stedet med et smil på læben og minder om en god og underholdende aften.

I år er det lykkedes producent Mikkel Schrøder at samle det samme stærke hold, som udgjorde Pejseshowet 2016; foruden ham selv Annette Heick, Gordon Kennedy og Cristine Astrid, et hold der uden tvivl fungerer, og som har et godt samspil.

Første akt må nok erkendes at være en smule svag, selvom showet åbnes med et meget cathy åbningsnummer ”Tilbage til pejsen”, så når første akt aldrig rigtig op på niveau og kun et par enkelte numre skiller sig rigtigt ud – blandt andet Mikkel Schrøder i en fantastiske underholdende sang om en beboer på Hotel Gitterlys ønske om at finde en kæreste via en kontaktannonce og i nummeret ”Godaften Brædstrup 1”, hvor Schrøder igen imponerer med sin parodi på Jacob Haugaard imens Gordon Kennedy giver den som en meget træt, opgivende og udslidt Søren Ryge.

I anden akt begynder det, at tage mere fart og den generelle revygenre implementeres i højere grad af små sketches i form af blandt andet ”Vejret” og ”Usavlig”, hvor Gordon Kennedy giver den på usynlig sav og med flotte musikalske indslag.

Mikkel Schrøder er uden tvivl en meget vigtig brik i årets Pejseshow. Hans musikalske talent er stort og hans evne til at parodiere måske endda lige så stort, om det er som Jacob Haugaard eller Marie Key kommer nærmest ud på et. Publikum skiftevis begejstres og overraskes over dette talent. I samspil med Anette Heick beviser de begge et stort musikalsk talent, blandt andet når de mikser sangere med forskellige børnesange i nummeret ”Musikalsk Roulette”. Anette Heick er dygtig, om end hun måske ikke er den store skuespiller og dog alligevel leverer en skøn parodi på Ulla Therkelsen, så imponerer hun i høj grad med musikalsk talent udover det sædvanlige, hun er skarp og uden tvivl den ledende stemme i hele showet. Gordon Kennedy er altid underholdende og sjov på en scene, hans sang er måske ikke det mest stabile, men han slipper afsted med meget med et lidt skævt smil og kan levere underholdende små sketches som de færreste. Op til flere gange fascineres man af samspillet mellem ham og Mikkel Schrøder, der beviser, at impro er en stor del af Pejseshowet. Også Christine Astrid er et godt kort på hånden i dette års revy, blandt andet imponerer hun i høj grad, da hun træder ind som Kronprinsesse Mary og fra første sekund lyder som hele Danmarks tasmanske darling, der overvejer at sælge Kronprins Frederiks bil, da han jo alligevel løber rundt til det hele.

Igennem hele showet underholdes vi af små indslag om forskellige typer ”gæster” på Pejsegården. Disse fungerer som et rigtig godt bindemiddel mellem showet – revyen om du vil – og Pejsegårdens gæster.

Pejseshow 2018 er et besøg værd, ikke kun på grund af Mor Jyttes skønne væsen og fantastiske mad, der tvinger dig til at spise endnu mere end du egentlig kan, men også fordi du føler dig hjemme og kan mærke, hvordan de medvirkende i lige så høj grad vender hjem og hygger sig, når de står på scenen.

 

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Annette Heick, Gordon Heick og Christine Astrid

Instruktør: Donald Andersen

Showband: Rasmus Friis Tvørfoss, Micahel Vestbo, Jason J. Dove

Producent: Mikkel Schrøder

Koreograf: Christine Astrid Nielsen

Musikalske arrangementer: Mikkel Schrøder og Rasmus Friis Tvørfoss