Der er så dejligt ude i Brædstrup, hvor fuglene synger, naturen imponerer, Pejseshowet underholder og Mor Jytte kokkerer i sådanne mængder, at gæsterne nærmest vralter derfra og skal faste flere dage efter. Det lyder som starten på et eventyr men i virkeligheden, er det blot rammerne for Pejsegården og ikke mindst Pejseshowet 2023.

Holdet i år består af Lukas Birch, Anne Karin Broberg, Ulla Vejby og Farshad Kholghi, der alle gør deres for at publikum går fra revyen med et smil på læben. Lukas Birch er udover at være forfatter til en stor del af revynumrene også måske det yngste kort, som dansk revy i øjeblikket har på hånden. Ikke desto mindre er hans debut som skuespiller i Pejseshowet ganske fin, blandt andet som den noget glemsomme formand i ’OMDH’, som en noget yndig Irma-pige og som Knuth, der sammen med konen Elisabeth forsøger at tænke ud af boksen i antikvitetsbranchen. At give sig selv et tidligere Ulf Pilgaard nummer i form af Vase og Fulgsangs ’Fede tider’ er dog at skyde uden for skiven, om end Birch kæmper, så kræver det mere erfaring og timing at levere et sådan nummer til perfektion.

Ulla Vejby kan prale af sit andet år på Pejsen og revyen klæder hende, hvad end hun er en noget afhængig strikker eller den lidt for forstående og venlige Bodil. Hendes absolutte glansnummer er dog Lukas Birch og Keld Haaning Ibsens ’Tænk hvis jeg fik mit eget’, hvor Vejby får lov at bevise sit værd ikke kun som skuespiller, men også som sanger.

Anne Karin Broberg er et musikalsk guldkort for revyen, men kan i den grad også spille skuespil og underholde, blandt andet som den lidt for salgsbevidste psykolog i ’Angst på tilbud’, der vel nærmest har et slogan og et tilbud til enhver situation, der kan gøre et menneske angst. Hendes timing er perfekt og hendes sans for ironi genial.

Farshad Kholgi har tidligere været en fast del af Kerteminderevyen, men forsøger sig nu i Brædstrup. Hans roller er mere alsidige end tidligere set, hvilket klæder ham. Han får lov at bibeholde en af de mere kendte roller som Louise Ping Pong, der kæmper med det danske sprog. Nummeret fungerer og underholder, men når han som inder i ’It’s not unusual’ danser og synger med bred accent, sendes man lidt for meget tilbage til det, man har set så mange gange før, og som savner fornyelse.

Pejseshow 2023 er en god blandet cocktail, hvor det meste fungerer. Nogle numre virker for lange og selvom hyldestnummeret til hele Danmarks Ulven Peter (Peter Belli) er godt og dygtigt sammensat, så virker det malplaceret som finalenummer, når revyen ellers skydes godt og festlig i gang med ’Her på Pejsen’ ligesom hyldesten til Martin Brygmann heller aldrig helt kommer på niveau. Der er plads til forbedringer og finjusteringer og måske endda en lidt større grad af samfundsaktualitet, men alt i alt synes revyen vellykket og underholdende og ikke mindst et besøg værd.

Pejseshow spiller fra 1. september til 11. november 2023.

Instruktør: Michel Castenholt

Kapelmester: Keld Haaning Ibsen

Kunstnerisk leder: Lukas Birch

Koreograf: Kristina Mølgaard

Medvirkende: Anne Karin Broberg, Lukas Birch, Ulla Vejby og Farshad Kholghi