Pejsen skyder på det hele og rammer fem stjerne. Det er et rutineret og træfsikkert team på scenen, der leverer fantastisk underholdning i dette års Pejseshow.

Efter at have taget for sig af de lækre retter på den overdådige buffet diverteres publikum med et show, der trods enkelte svipsere er veldrejet og gedigent. Showet er en skøn blanding af komik og musik, og med et så musikalsk hold på scenen går de to op i en højere helhed. Musikken fylder i det hele taget på den fede måde, når publikum tages tilbage gennem ”Året der gik”, når Sara Gadborg synger om at være ”Rummelig” og når vi får Christine Astrid og Mikkel Schrøders bud på, hvordan reklamejingles ville have lydt, hvis de blev fremført af kendte kunstnere i ”Reklamelykkehjulet”.

Som nævnt er der enkelte svipsere, men langt de fleste numre fungerer rigtig godt. Blandt andet er Sara Gadborg og Christine Astrids lydløse korpiger ualmindelig sjove, når de saboterer Mikkel Schrøder, der synger ”Lyse nætter”. Også Christine Astrid og Gordon Kennedy i en luftig, temperamentsfuld latin og sidstnævnte og Mikkel Schrøder i ”Godaften Brædstrup” i rollerne som Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard er god humor. Gordon Kennedy er manden bag de sjove videoklip, der vises ind imellem numrene. De bidrager fint til showet, og navnlig klippene med Sara Gadborgs stuepige, Olga fra Gdansk er rigtig morsomme.

Musikken hviler trygt i hænderne på kapelmester Rasmuss Friis Tvørfoss, guitarist Jakob Juul Nielsen og pianist Jason J. Dove, der er placeret på scenen og dermed intregreret i showet. Det fungerer perfekt, især i ”Så gør vi sådan …”, som er Mikkel Schrøders bud på en sang om hvidvask, og i showets hyldest til afdøde Kim Larsen. Musikaliteten når nye højder i ”Jason’s corner”, hvor scenen omdannes til musikklub, og skuespillernes sangstemmer får fuld udblæsning. Har nogle savnet at høre Sara Gadborg synge solo, får de forløsning her, hvor hun beviser at hendes stemme er som skabt til soul.

Pejseshowet 2019 er et traktement ud over det sædvanlige både i buffeten og på scenen under Donald Andersens instruktion, og publikum får i den grad rørt både latter- og sangmuskler. Går man sulten og sur derfra, er man selv skyld i det.

Pejseshowet spiller fra 6. september til 16. november 2019 på Pejsegården.

Medvirkende: Christine Astrid, Sara Gadborg, Gordon Kennedy, Mikkel Schrøder

Instruktion: Donald Andersen

Musik: Rasmus Friis Tvørfoss (kapelmester), Jakob Juul Nielsen, Jason J. Dove

Forestillingsleder: Allan Lauridsen

Foto: Lars E.