”Hold kæft hvor har jeg savnet jer!” – Mikkel Schrøders indledende ord til publikum er ikke til at tage fejl af, og en ting er sikkert; publikum har også savnet, at se skuespillerne på scenen. Bevæbnet med masser af sprit, mundbind og engangshandsker har Jytte i samarbejde med holdet bag Pejseshowet taget kampen op mod lockdown og corona og fører os sikkert og corona-venligt igennem en dejlig aften.

Humøret er højt og forude venter en aften med et især musikalsk højt niveau. Revy er der også plads til, men det er dog musikalsk, at holdet bestående af Mikkel Schrøder, Julie Steincke, Christine Astrid og Gordon Kennedy. Bag hele herligheden står den nye instruktør Carsten Friis, der dog lader Pejseshowet bestå som vi kender det bedst.

Mikkel Schrøder står som altid bag en stor del af tekster og ideer bag årets show, men udover dette brillierer han også i flere af hans numre. Blandt andet som illusionisten med de stærke illusioner eller som tv-kokken med de lidt for indforståede mål, bedst er han dog som den lettere voldelige mand, der finder ro i at strikke.

Christina Astrid imponerer ikke kun med hendes skønne stemme men også som den noget mandhaftige Anne Linnet eller kvinden med de 15 diagnoser, her viser hun i den grad format og beviser, hvilket stof hun er gjort af.

Gordon Kennedy er en fast del af Pejseshowet og leverer en skøn og noget frustreret Phillip Faber, om end der er tale om en smule lånt stof, herudover er han en uundværlig del af de faste reklameblokke med blandt andet en lille hyldest til Finn og Jakobs storhedstid med ”squash-reklamerne”.

Den uden tvivl største musikalske styrke ligger hos hele Danmarks musicaldronning Julie Steincke, der flere gange formår at få hårene til at rejse sig, når hun synger. Men hun er også skøn som den forsagte døgnflue og i Lady Gagas ”Shallow”.

Alt i alt er det et godt hold, der er mødt ind for i samarbejde med Mor Jytte at gennemføre årets Pejseshow. Det er det musikalske, revyen vinder på, da de forskellige sketches desværre aldrig helt formår at sparke sig rigtigt igennem. En hyldest til Bent Fabricius Bjerre bliver en anelse mere sentimental end godt er, og om end det er smukt med de fine karikaturer, der supplerer de enkelte melodier, så virker skuespillernes nynnen næsten mere overflødig end hvad godt er, om end bandet og især pianist Stephen Nørrelykke gør et rigtig godt stykke arbejde.

Alligevel er det Pejseshowet altid en fornøjelse. Maden spiller, personalet er i topform og løber hurtigt for at give gæsterne den bedste oplevelse. Dette i samspil med dygtige kunstnere og en stor hungren efter revy gør aftenen fuldendt.

Pejseshowet 2020 spiller på Pejsegården i Brædstrup fra 4. september til 14. november (kun fredage og lørdage)

Instruktør: Carsten Friis

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Julie Steincke, Christina Astrid og Gordon Kennedy

Showband: Jakob Juul Nielsen, Rasmus Friis Tvørfoss og Stephen Nørrelykke

Koreograf: Christine Astrid

Kostumer: Lasse Spangenberg