I Brædstrup ligger Pejsegården, en lille perle hvor man på en eller anden måde altid føler, man er kommet hjem, når man tages imod af Jytte Nygaard og hendes dygtige og søde team. Den del er helt, som det plejer – gudskelov – mens holdet bag Pejseshowet har sagt farvel til Mikkel Schrøder og i stedet budt velkommen til Liive.dk bestående af Lukas Birch, Hele Hammer og Peter Schjødt.

Fornyelse er sundt, og det er da også en noget anderledes og fin revy, som Liive.dk leverer med Sofie Stougaaard, Ulla Vejby og Joachim Knop på scenen. De mange musikalske numre, der tidligere har præget Mikkel Schrøders Pejseshow, er blevet skåret ned til blandt andet et vanvittigt sprudlende og fint åbningsnummer med tekst af Lukas Birch og musik af Keld Haaning Ibsen, en skøn og festlig hyldest til Keld Heick og et godt sammensat potpourri af Beatles sange. Det er ikke nødvendigvis skidt, at musikken fylder mindre end tidligere, men med Joachim Knop og Ulla Vejbys talenter inden for sang, havde det alligevel været oplagt at gøre mere brug af netop disse talenter.

Revyen er dermed et mix af sang og klassiske revyparodier, men de skarpe tekster bliver desværre få. Alligevel er der lagt op til en god aften.

Ulla Vejby er årets nye pige i klassen, og man kan konstatere, at der har gemt sig en revypige i hende. Hun er skøn som rapporteren ’Marianne Hansen’ og endnu mere som ’Rabarber Bertelsen’ i det velskrevne og sjove nummer ’Enevælde’, som Lukas Birch også står bag. Her udfordres Christian 4. af folkets utilfredshed efter, at han har udryddet hele ”hekseerhvervet”, mens den noget underkuede tjener Måge Jensen forgæves forsøger at mane til besindighed.

Joachim Knop er et musikalsk stærkt kort for revyen men beviser endnu engang, at han også kan spille revy, både som skattemedarbejder og en noget forvirret pensionist, der udfordres af det moderne samfunds teknologi.

Sofie Stougaard brillierer blandt andet som Christian 4. og har gode intentioner med nummeret ’Solitudevej 2’, som desværre ikke er skarpt nok. Det er nu ikke Stougaards fejl, da hun kæmper det bedste, hun har lært, men mere et eksempel på, at man skal vide, hvad man har med at gøre, når man forsøger at forny klassiske revytekster. Intentionerne er gode, men følges bare ikke helt til dørs, hvilket også gør sig gældende med pensionistvisen ’Når ugen rammer onsdag’.

Til gengæld lykkes Sune Gylling Æbeløs fornyede version af ”Fy fy skamme” rigtig godt, hvor alle tre medvirkende er den ene mere irriterende møgunge end den anden; krænkelsesparate og på tværs.

Pejseshowet 2022 kommer fint fra start med de nye producenter ved roret og med et yderst velspillende Showband i hopla – en kvindelig trommeslager i form af Henriette Krogh kan nu noget. Instruktør Michel Castenholt har sammensat en fin revy, der har lidt af det hele og som især i anden akt kommer op i tempo. Der er plads til forbedringer og finpudsninger, men Rom blev ikke bygget på en dag, og man kan håbe, at der fremtidigt lægges flere kræfter i de skarpe og mere kritiske tekster.

’Pejseshowet 2022’ spiller på Pejsegården frem til 12. november 2022.

Medvirkende: Sofie Stougaard, Joachim Knop og Ulla Vejby

Producent: Liive.dk

Instruktør: Michel Castenholt

Koreograf: Helena Dong

Kostumier: Tina Grunwald