Randers får for lidt … er titlen på et af numrene i dette års Randers Revy, men den får ikke for lidt, da Lone Rødbroe, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort og Jacob Morild åbner op for løjerne. Dette års revy er en skøn cocktail af nyt og gammelt, politisk satire og humoristiske vinkler på situationer, vi alle kan nikke genkendende til. Der er numre fra dette års Sønderborg Revy, som fungerer bedre i de intime omgivelser i Pakhuset. Eksempelvis Lone Rødbroe som spejderfører for et par af deres ret så indoktrinerede spejdere i “Min far siger”. I det hele taget får Lone Rødbroe – som sædvanlig, fristes man næsten til at sige – leveret varen som blandt andet den frivillige i tryllenummeret “Er der en frivillig til stede” og den noget overrislede Tessie i “Det må man vænne sig til”.

Jacob Morild kan om nogen både skrive tekster og levere på en scene, og hans videre bearbejdning af nummeret fra Sønderborg 2017 om udflytning af ministerier og styrelser går da også rent ind hos publikum – måske fordi det er blevet drejet lige en tand mere, så det for alvor kommer ud over scenekanten. Hans skønne mimik kommer også i fuld aktion som folkesanger og marathonløber. Han er det sikre revykort.

De neurotiske og karikerede mandetyper spilles til perfektion af Karsten Jansfort. Han kan få publikum til på en gang at skraldgrine ad og ynke den noget nedbrudte bankmand i “Et beskedent gebyr“ og den ”heldige” dansktopsanger i “Livets store spil”. Da han giver den som pensioneret revisor i “Ung igen” og gæst i “Den nye fredagsbar”/har han publikum helt med. Ligesom hans overgearede og selvfede tryllekunstner også er et publikumshit.

Det nye skud på revystammen i Randers er bysbarnet Rikke Buch Bendtsen, der imponerer i “Lejlighedssang”, hvor hun spiller samtlige roller og virkelig formår at tegne et levende billede af sine nye naboer, der er en noget farverig skare. Hun har en god sangstemme, der bl.a. kommer til udtryk i nummeret “Store danskere”, og hun er sjov som fiskehandler og sexolog, selvom hun ikke får ret megen hjælp af teksten om Joan Ørtings diametralemodsætning i “Helt almindelig”.

Konklusionen er, at dette års Randers Revy er et festligt potpourri, og lattermusklerne bliver rørt godt og grundigt, når revyholdet ruller sig ud på den lille og intime scene bakket musikalsk godt op af Thomas Pakula og Lars Wagner.

 

Revyen spiller frem til den 6. oktober 2018

Medvirkende: Lone Rødbroe, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort og Jacob Morild

Instruktør: Jeanne Boel