Alt er, som det plejer at være; solskin så langt øjet rækker, velkomst udover det sædvanlige, godt humør og glade mennesker – men hvad så med revyen?

Jeanne Boel er igen i år ”kaptajn” på revyen, når Sønderborg inviterer til revy. Sammen med Jeff Schjerlund, Lisbeth Kjærulff, Jesper Lundgaard og Rasmus Søndergaard byder hun inden for til en fornøjelig og underholdende aften med lidt til både den krænkelsesparate, den eftertænksomme, ham der godt kan lide show og hende, der bare gerne vil have et godt grin.

Det er et godt og sammentømret hold, der indtager scenen. Deres sammenhold og samspil smitter af på salen og kommer helt ud til selv dem på bagerste række.

Jeanne Boel besidder en umådelig stor portion selvironi, noget som enhver revyskuespiller vel egentlig bør være i besiddelse af, men som hos nogle bliver endnu mere tydelig. Hun hopper glædeligt i et noget overpyntet kostume som tryllekunstnerassistent, i en leopardkjole når hun er cougar på slap line i ’Sus i Susanne’ eller, når hun sender en noget anderledes pakke med PostNord i ’Pakkepost’.

Jesper Lundgaard er et rigtig godt og stærkt kort for Sønderborg Sommerrevyshow. Han er et stort musikalsk talent og samtidig meget underholdende. Hans absolut bedste nummer bliver som Kandis-Johnny i ’Frelseren fra Thy’, hvor han med engleklædte disciple spiller op til dokumentaren om Kandis og måske især dokumentarens coverbillede, hvor Johnny oplyses i hvidt lys – med tanker til den opstandende Jesus. Nummeret freder på en pæn måde de fans, der medvirker i dokumentaren og gør måske i stedet mere grin med hele konceptet og dokumentarens vinkel. Herudover folder han sig for alvor ud som klassisk revymand til stor glæde for publikum som noget lokal hjemmeværnsmand i ’Oprustning’, isralit i ’Guldkalven’ og bedemand i ’Familien Graversen’.

Jeff Schjerlund er skøn på en revyscene. Hans mimik og ageren er et frisk pust til revyen, og det har sine klare fordele, at revyerne i højere grad begynder at hyre yngre skuespillere ind. Hans musikalske baggrund fornægter sig ikke. Skal der synges igennem i bedste show-stil, sætter man meget forståeligt Jeff til det – noget man absolut ikke går galt i byen med. Ligesom Lundgaard er han god i rollerne som de ”bøvede typer”, og især med blåt dørslag og sløring i ’Oprustning’ er han skøn. Samtidig er han virkelig kikset og herlig som underviser i ’Kursus for krænkere’ – et nummer, der i øvrigt er både tankevækkende og underholdende – hvor Schjerlund gør det godt som underviseren, der skal lære folk, hvordan man undgår at krænke nogen – overhovedet! Hans glansnummer bliver dog som Andreas Odbjerg i ’Lillemand’, der bliver en stikpille til Putin og hans mors manglende anerkendelse, mens han konkluderer, at ”en lillemand godt kan blive stor uden krudt” og at ”man kun er så stor, som man fortjener”. Skarpt og elegant og virkelig flot fremført.

Lisbeth Kjærulff er endnu et godt og stærkt musikalsk kort for revyen, og det er tydeligt at mærke, at revyen begynder at satse endnu mere på netop showdelen end tidligere, og derfor har det musiske i fokus. Kjærulff er skarp i rollen som Mette Frederiksen. Teksten skiller sig ikke ud i forhold til andre revyers, men finten med to håndlangere, der slesk bevæger sig rundt om Mette F, gør nummeret mere visuelt og på den måde mere underholdende. Dog er det i medley’et ´Krig og Fred’, hun brillerer mest musikalsk eller som ’En trist Omikron’, at hun får lov at vise, at hun sagtens kan begå sig på en revyscene.

Rasmus Søndergaard er den nye dreng i klassen og gør det ganske godt. Måske netop fordi han er den nye dreng i klassen, er det dog ikke de store tunge tekster, han har fået at arbejde med, men i stedet dem, der har fokus på underholdningsdelen. Denne del mestrer han dog også rigtig godt. Der er potentiale som revyskuespiller, og det er næppe det sidste, vi har set til Søndergaard inden for revygenren.

Sønderborg Sommerrevyshow er vellykket og underholdende. Man går derfra med et smil på læben og en god fornemmelse i kroppen efter at have fået lov at grine igennem. De store skarpe tekster lader vente på sig, men det er okay, så længe man er godt underholdt og får lov at nyde showdelen i form af blandt andet en koreografi, der har fået et nyk opad.

Sønderborg Sommerrevyshow spiller fra 4. juni 2022 på Hotel Sønderborg Strand.

Medvirkende: Jeanne Boel, Jeff Schjerlund, Rasmus Søndergaard, Jesper Lundgaard og Lisbeth Kjærulff

Kapelmester: Thomas Pakula

Instruktør: Jeanne Boel

Koreograf: Jeff Schjerlund og Jeanne Boel

Scenograf: Klaus Kristensen