Sønderborg Sommerrevyshow har de seneste år kæmpet lidt med formen og faconen på revyen, men det må siges at være fortid. Nu er de tilbage på sporet med skarpe tekster, dygtige skuespillere og et underholdende show, der i den grad lægger sig øverst i ligaen blandt revyerne i år.

Årets revyhold består af Karsten Jansfort, Mette Marckmann, Jesper Lundgaard, Teit Samsø og Jeanne Boel, der pånær Teit Samsø er revyvante kræfter.

Karsten Jansfort har medvirket flere gange i revyen i Sønderborg og er virkelig skarp og underholdende i dette års revy, hvad enten han er morfar, der bare gerne vil synge en godnatsang for sit barnebarn uden at tage hensyn til klima, racisme, kønsdiskriminering og andre politiske agendaer eller pensionist, der folder sig ud som youtuber i nummeret ’Leif på tuben’. Især i nummeret ’Køreskolen’ folder han sig ud som revyskuespiller, når især mimikken får fuld gas, men han er også dygtig og viser timingens kunst i det i øvrigt underholdende nummer af Daniel Lassen og Thomas Pakula ‘Ka’ det være så svært’. Han er et virkelig godt kort for årets revy.

Mette Marckmann er næppe set bedre i revysammenhænge, hun forsøger på skønneste vis at charmere sig ind på en rytter fra ringridning på sønderjysk og er skøn som den noget snaksalige sønderjyske kusine, der ikke et sekund lader den noget frustrerede tv-vært i form af Karsten Jansfort komme til orde. Det klæder revyen at bevare noget af det sønderjyske, og det fremkalder i den grad grin i revysalen.

Jesper Lundgaard kan synge – det ved vel næsten enhver – og sammen med Teit Samsø bliver det absolut ikke værre. De to herrer synger hinanden godt op og klæder hinanden, når de blandt andet forklarer om forholdene for fædre på øremærket barsel. Et i øvrigt velskrevet nummer fra Rasmus Krogsgaard og Thomas Pakulas hånd. Han er skøn i nummeret ’Gryden’, der vel mest af alt er et godt eksempel på et virkelig sjovt og klassisk revynummer, men også som brovten bonde, der er noget utilfreds med alle de fridage, Struensee fjerner eller som den jobsøgende Elvis, der så gerne vil synge, når han bliver nervøs.

Teit Samsø er uprøvet på revyscenen men har ellers stor erfaring med sig. Der går dog heller ikke lang tid, før man glemmer, at der er tale om hans første revy. Han er levende på scenen – faktisk kan han vel nærmest ikke stå stille, når en tone slås an – og tilføjer revyen en musikalitet – både hvad angår sang og dans – som klæder den og gør den mere legende. Han viser både, at han mestrer timingens kunst som flirtende sønderjyde i ’Sønderjysk Parlør’ men også, da han udsættes for det helt nye ’Techtoilet’, der må siges at kunne lidt at hvert. Hans glansnummer er dog det selvironiske nummer ’Teit Fever’, hvor timingen, kontakten til publikum og ikke mindst hans musikalske baggrund for alvor får lov at folde sig ud, når han forsøger at få publikum og alle andre til at forstå, at han altså hedder ’Teit’. Han er et fund for revyen, og man kan kun håbe, at der med dette års revy i Sønderborg kun er tale om starten på en revykarriere.

Jeanne Boel må i den grad også siges at være tilbage med fornyet kraft. Hun spiller derudaf og virker selvsikker og ikke mindst sikker på og stolt af sit hold, hvilket giver en ro, der afspejles helt ned til publikum. Hun er yndig og skøn i ’Den gode fe’ af Jacob Morild, der kæmper for at gøre alle tilfredse men også i den krænkelsesparate sketch med Teit Samsø ’Hvad føler du selv?’, hvor hun kæmper med at få lov at skifte CPR-nummer. Samtidig sender hun stikpiller afsted til tastaturkrigerne på Facebook, når hun beder børnene lære de voksne, hvordan man skal agere blandt andre mennesker – et stærkt og tankevækkende nummer.

Der er gang i Sønderborg Sommerrevyshow, der for alvor har fået skrabet de gode tekster til sig i år, og som da også får lov at lave det skønneste Matador-medley med henvisning til den kommende musical af samme navn. Her er der både respekt for de kendte og elskede karakterer, men så sandelig også plads til grin, når blandt andre Daniel i form af Teit Samsø placeres på trappen, eller når Jeanne Boel dukker op i Ghita Nørbys ikoniske røde kjole, når der kaldes på Ingeborg.

Revyen er vellykket og velkoreograferet. Der er tænkt på detaljerne, grinene, kostumerne, tempoet og de skarpe tekster, og det flettes alt sammen sammen af dygtige kræfter, som virkelig vil revyen og som blæser den ud over scenekanten.

’Sønderborg Sommerrevyshow’ spiller på Sønderborg Teater fra 3. juni.

Instruktør: Jeanne Boel

Kapelmester: Thomas Pakula

Koreograf: Jeff Ace Schjerlund og Jeanne Boel

Medvirkende: Jeanne Boel, Mette Marckmann, Karsten Jansfort, Jesper Lundgaard og Teit Samsø.