Solen skinner – som den altid gør til premieren på Sønderborg Sommerrevy – forventningsfulde og revyhungrende gæster er efter flere måneder endelig mødt op til revypræmiere, og man kan næsten se, hvordan de har savnet at få lov at tage pænt tøj på og komme ud blandt andre mennesker. Direktørholdet og ejerskabet er nyt, men ellers er alt, som det plejer at være.

Årets revyhold består af de to faste kvindelige kræfter Jeanne Boel og Lone Rødbroe, Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard og Jeff Schjerlund samt Thomas Pakula ved klaveret, der skyder revyen i gang med et typisk ”teams-møde” anno 2020 med mangleden benbeklædning, problemer med både forbindelse og mikrofon og generelle forstyrrelser, indtil de til alles store glædelig endelig får at vide, at de må mødes fysisk.

Det er ikke de store banebrydende sats, som revyen tager på trods af, der nu står et nyt ejerforhold bag revyen, men det bliver alligevel en festlig aften.

Lone Rødbroe er uundværlig i revyen og især nummeret ”Et sidste forsøg” om en socialdemokratisk kvinde, der er mere eller mindre desperat, fordi det aldrig er lykkedes hende at blive krænket, går rent hjem og giver stof til eftertanke i en tid, hvor #metoo-bevægelsen nogle gange tager lidt for meget overhånd. Samtidig er hun skøn som konen fra nordsjælland, der har misforstået ideen med at ”aflive alle mink”.

Om det er pga. andre opgaver som revydirektør eller ren beskedenhed vides ikke, men Jeanne Boel tildeler i højere grad resten af holdet de store numre end hun selv påtager sig dem. Alligevel er hun skøn som Ulla Therkelsen, der rapporterer fra Middelalderens pestprotester. ”Gutter i kutter” er en anderledes men virkelig sjov måde at gøre op med coronaens ”sølvpapirshatte”.

Carsten Svendsen er dygtig i numeret ”Kahutskuller”, om end man godt kunne savne, at hans potentiale blev udnyttet endnu mere end det reelt gør. Han er god som Phillip Faber om end man føler, at det nummer er spillet en gang for meget allerede. Sammen med Jeff Schjerlund og Jesper Lundgaard er han dog et suverænt godt kort rent musikalsk. De tre herrer leverer pragtpræstationer rent sangmæssigt og især deres ”Mandeinfluenza” i bedste boyband stil er herlig og tilpas kikset og ynkelig til at det fungerer.

Jeff Schjerlund folder sig ud med sin fantastiske stemme i nummeret ”Bare et forslag”, der bliver en hyldest til 80’erne men især i nummeret ”Mette Poppins” beviser han sit værd på en revyscene. Med let genkendelige toner fra Mary Poppins’ univers danser han rundt i spadseredragt, hat og paraply mens hans synger om børnenes minister, der kun tager ”børnenes parti, hvis du har nogle forældre, jeg kan li’”.

Jesper Lundgaard er i den grad musikalsk dygtig, men han beviser også at han er i stand til at spille revy. Som Hansi  Hinterseer er han tåkrummende og underholdende og hans dansk-tyske bliver en fest. Også som pølsemand eller den noget forvirrede iskunde er han skøn, når han kludrer rundt i, hvad man nu kan tillade sig at sige og hvad, der er strengt forbudt. Herudover bliver hans parodi på både Peter AG og Johnny Madsen en sand fornøjelse.

Thomas Pakula og band er som altid et godt sammensat hold, der leverer varen. Sønderborg Sommerrevy show er generelt en festlig aften, men de kører den meget sikkert hjem uden at tage nogen chancer, hvilket ville have klædt revyen. Det er dog tydeligt, at alle har hungret efter at komme tilbage til revyscenen og glædes og at stå der.

Sønderborg sommerrevy show spiller i Sønderborg frem til 24. juli.

Medvirkende: Jeanne Boel, Lone Rødbroe, Jeff Schjerlund, Jesper Lundgaard, Carsten Svendsen og Thomas Pakula.

Instruktør og koreograf: Jeanne Boel

Scenografi: Klaus Kristensen