Satiregruppen Magt præsenterer ”Supermagt”, som er et nyt show fra de seks unge mænd og kritiske og humoristiske syn på samfundet.  

Gruppen har optrådt med at synge sig gennem verdens og samfundets små og store problemer i mere end  seks år og har forestillingerne  “Al MAGT Til Folket” og “Det Store Fede Gennembrud” bag sig allerede. Hvis ikke man har været inde og se deres shows, kan det være man kender dem fra diverse sociale medie-kanaler, hvor de ofte ikke går ubemærket hen. 

Med ”Supermagt” kommer gruppen rundt om emner som woke(hed) og krænkelse – hvad må man sige nu om dage og hvilken generation har mest ret i, hvad der rigtigt og forkert. Herunder hyggeracisme, MeToo og køn.  

De tager også pis på ”en rigtig mand”, den hvide cismand, der kan klare sig selv og laver alle ”de rigtige mandeting”, som at spise kød, se fodbold og aldrig gå til lægen eller være følsom.  

De synger klimasange om verdens undergang og er ironiske helt ind til benet.  

Det der fylder mest i deres show, er deres sarkastiske kritisk af politikerne på (Gakkelakke) Borgen, der bliver både opført dukketeater og lavet parodier. Selvom alle partierne får en tur i møllen, kan man næsten fornemme, hvor gruppen selv ligger henne på fløjen. Men det kan man jo som regel med satire.  

Verdens supermagter skal naturligvis også have en tur gennem kværnen og derfor kommer Biden, Putin og Jinping også forbi på scenen.  

Mellem scenerne står en gammel radio der leverer upassende og utrolig morsomme reklamer med den helt store ironiske karakter.  

Satiregruppen Magt består af Thomas Neergaard, Steffen Jespersen, Morten Munk, Mads Andersen, Christoffer Christensen og Jonas Stimose. Den syngende gruppe kender hinanden på kryds og tværs fra drengekor, gymnasietiden og studietiden. Og synge det kan de alle sammen og ikke mindst spille   – to af gutterne befinder sig meget af tiden ude i siden af scenen og river det ene musikinstrument frem efter det andet, det er virkelig imponerende hvad de kan spille på.  

Sangene er humoristiske, gennemtænkte og intelligente. Publikum griner og er underholdt af de mange karakterer og politiske lussinger der bliver givet på sådan en aften. Det er da bestemt også et underholdende show.  

Showet har elementer af revy og så er spørgsmålet om man er til den slags eller ej. Vi er ikke helt nede i fald-på-røven-humor, men i et par sketches ligger den lige på grænsen. Satire virker bare bedst, når det er skarpt og sarkastisk, hvis det begynder at læne sig for meget op af plat høhø-humor, så kan det nemt miste sin virkning. Men gruppen formår for det meste at hive den ind igen, hvis den er på vej i den retning.  

Magt er mere eller mindre en nyere, ungdommelig og frisk blanding af Four Jacks, revy og politisk satire i et og samme show og det samler også en meget blandet publikumsskare. 

Men hvis der er noget vi danskere elsker at samles om på tværs af generationer, så er det jo at være sarkastiske og passiv aggressive på ting, der ikke fungerer i vores lille smørhul af verdenen og sådan er vi bare. ”Så lad os samles om det med et show som Supermagt.” 

Bremen 2023 

Medvirkende: Thomas Neergaard, Steffen Jespersen, Morten Munk, Mads Andersen, Christoffer Christensen og Jonas Stimose. 

Instruktør: Pelle Koppel 

Scenografi: Rasmus Rahbek