Med Thomas C. Rønne solo på scenen og teaterchef Nikolaj Mineka som instruktør har Teatret Møllen i Haderslev skabt et fint, tankevækkende stykke intimt teater med interagerende publikum.

Publikum introduceres til en lille syvårig dreng, der udelukkende har stiftet bekendtskab med døden, da hans hund blev aflivet; men nu skal han forholde sig til sin mors selvmordsforsøg. Den lille dreng starter på at lave en liste til sin mor med alle de ting, han kan komme i tanke om, der gør livet værd at leve.

Da han vil give listen til sin mor, afviser hun ham, men han fortsætter med at skrive gode ting på listen, mens han tumler alene med chok og sorg. Selvom listen bliver lagt til side, bliver den ved at følge drengen gennem hans teenageår til voksenlivet, idet den tilfældigt dukker op, når han oplever livsændrende situationer. Listen vokser hele tiden og understreger, at der er ting, der gør livet værd at leve selv i de sorteste stunder. Den giver håb og fortrøstning.

I monologen spiller Thomas C. Rønne drengen midt blandt publikum, hvilket ikke alene gør skuespilleren sårbar, men det forlener karakteren og dermed fortællingen med en ægte skrøbelighed. Det kræver en dygtig skuespiller, der mestrer timingen og den usikkerhed, der opstår, når publikum inddrages. Rønne beviser her, at han er i besiddelse af både en fantastisk timing og et formidabelt overblik.

Nikolaj Minekas instruktion, Johannes Smeds lyddesign og Johanne Riisbjergs dramaturgi og suffili er limen, der får hele stykket til at hænge sammen; og meget kendetegnende for Møllen er der tale om et samarbejde, der får alting til at gå op i en højere enhed.

Den meget spartanske scene og simple rekvisitter sætter publikums fantasi i gang; og som det gør sig gældende i livet, er handlingen i stykket også en blanding af sorg og glæde, tristesse og humor. Dette formidler en meget troværdig, hjertelig og livsbekræftende historie.

’Alle gode ting’ havde premiere på Teatret Møllen i Haderslev den 16. september og spiller frem til den 31. december 2023.

Duncan Macmillans originale stykke ’Every Thing Brilliant’ er oversat fra engelsk.

Medvirkende: Thomas C. Rønne

Oversættelse: Mads Andersen

Instruktion: Nikolaj Mineka

Lyddesign: Johannes Smed

Dramaturg og suffløse: Hanne Riisbjerg

Fotograf: Søren Hasselgaard Skaaning