Ankomst. Afsked.’ Er et klassisk familiedrama, der handler om en familie der samles, fordi den ældste datter skal genbegraves. Og som i alle andre familier, så ulmer der en masse uforløste konflikter under overfalden.

Moderen, er en succesfuld fotograf, der forlod sine børn, for at forfølge en karriere i udlandet. Hun har været væk i 12 år. Derfor er det både med stor forventning, og en anelse utryghed, at hendes to døtre ser frem til hendes ankomst. Mens hun har været bortrejst, og udlevet drømmen som fotograf, så er det hendes tidligere mand, og faderen til den yngste af døtrene, som har taget sig af begge piger, under deres opvækst. Derfor er det med modstræbende følelser, han ser frem til hendes ankomst. For der er ingen, der kender hendes sande jeg, så godt som ham. Hendes ankomst, er for ham, begyndelsen på en rejse gennem deres fælles historie. På godt og ondt. Moderens ankomst, bliver på mange måder, et skelsættende møde, for alle medlemmerne i den splittede familie.

Der er ingen tvivl om, at skuespillerne i stykket ‘ANKOMST. AFSKED’, som er instrueret og forfattet af Jens Albinus, gennemfører deres roller med en stor troværdighed og styrke. Det er rigtig fine præsentationer, og en god intensitet under hele forestillingen. Og det er nemt nok, at mærke de forskellige spændinger, skuffelser, svigt og forventninger, der er blandt familiemedlemmerne i stykket. Men det er en fortælling med så meget på hjertet, at den mister pusten. Historien, er præget af nogle små forviklinger, der betyder, at det kan være svært at samle trådende undervejs. Dertil er det skuespillerne, der med til, at løfte historien op på et niveau, hvor det er nemt, at blive hængende, for at se dramaet til ende.

‘ANKOMST. AFSKED’ spiller på Husets Teater fra den 25. november 2017 – 12. januar 2018.

Instruktør og dramatiker: Jens Albinus
Medvirkende: Benedikte Hansen, Hans Rønne, Maria Rich, Laura Skjoldborg, Morten Vang Simonsen