KT-stjerner-2Har du lyst til at gakke fuldstændigt ud for en aften, så tag et smut forbi Betty Nansen Teatret, og se Katrine Wiedemann’s opsætning af The Black Rider.
Her er der dømt performanceteater i lange baner med masser af dansk-engelske ordspil, karikeret dialog, gestikuleren til højre og venstre og hysteri i lange baner. In your face komik med ironi og distance ovenpå.

Forestillingen blev oprindeligt opsat for 17 år siden, og Jimmy Jørgensen har genoptaget sin rolle som djævlen Peg Leg, der udgør det dramaturigske og musikalske midtpunkt i forestillingen. Betty Nansen scenen virker nærmest for intim til at kunne rumme al den distance, man ender nærmere bare med at være blown i stedet for blown away.

Hvor forestillingens formsprog i 90’erne var nutidig, virker opsætningens præmis i dag noget uaktuel, men de stærke kræfter i Waits musik og Weideman/Kviums opsætning kommer man ikke uden om.

Sted: Betty Nansen
Spilleperiode: 14. februar 2015 – 29. marts 2015

Instruktør: Katrine Wiedemann
Scenografi: Michael Kvium
Medvirkende: Jimmy Jørgensen, Xenia Lach-Nielsen, Hanne Uldal, Mikkel Kaastrup-Mathew, Jens Jacob Tychsen, Henrik Lykkegaard, Christiane Gjellerup Koch, Søren Launbjerg, Joen Højerslev, Carl Christian Rasmussen.