Forestil dig at transformers udgøres af blandt andet magasinholdere og A4 mapper, Wolverines kløer er spidsede blyanter, Hulk er en halvgrøn kontormedarbejder og Banes værste våben er to røde termokander, så har du blot nogle af de vanvittige ingredienser, der udgør det internationale hit BLAM, der spiller på 6. år og som i år har Danmark med som en del af deres turne.

Holdet består af 9 skuespillere, artister, street-performers – you name it – der mødes engang imellem i Kristján Ingimarsson Company for at være BLAM. Imellem forestillingerne, der er spredt ud over et år, sker det ofte, at nogle af de medvirkende slet ikke rører forestillingen, men alligevel fungerer det upåklageligt hver evig eneste aften. Siden BLAM så rampelyset første gang, har forestillingen ændret sig – nærmest efter hver eneste forestilling, dette blandt andet fordi instruktør og idemanden bag, Kristjan Ingimarsson, er en del af de 9, der på skift spiller de 4 kontorfolk, hvis hverdag med et 9-17 job synes lidt for triviel.

Netop på grund af den trivielle hverdag på kontoret udvikler de tre medarbejdere gamet BLAM, hvor de hver især på bedste vis lever sig ind i actionverdenens mange aspekter og eventyr kun med brug af forskellige kontorartikler, hvor selv spidsede blyanter og skraldespande kan være det farligste våben. Alt dette sker hver gang den noget emsige chef vender ryggen til, men stille og roligt begynder han at opdage, hvad der foregår. Lidt ligesom den lille dreng, der vælter de andres klodser, for at få deres opmærksomhed, begynder han akavet at vise de tre andre, hvad han formår som en del af deres fantasileg og stille og roligt opnår han accepten til at være med i kontor-gamet.

Dette resulterer i den ene mere vanvittige action-sekvens end den anden; alt lige fra Ondskabens Hotel med ”Here’s Johnny” til Rambo, Tropic Thunder, Westernfilm, gangstermøder og biljagt på kontorstole bliver en del af drengenes fantasiverden, mens de skiftevis bekæmper og redder hinanden. Alt dette foregår med den store vandautomat som den store kærlighed for den ene af drengene, denne vækkes til live ved hjælp af to skrivebordslamper, der pludselig giver den ikke kun ben men også liv og dermed gør den i stand til en nærmest Svanesø-agtig sekvens.

BLAM er et stort stunt-show. De medvirkende imponerer på skift med det ene mere halsbrækkende stunt end det andet. Koordinationen er helt perfekt og virkelig imponerende. Forestillingen er uden egentlig tale, i stedet lader man skuespillernes mumlen og ageren være sproget – og det fungerer. Actionverdenens mange forskellige kameravinkler, helt specielle måder at performe og agere på bliver med et vakt til live på en scene, hvor alt synes muligt – sågar Hulks vredesudbrug, Iron Mans styrke og Storm fra X-mens kræfter er en mulighed.

Forestillingen er en eksplosion af alt det fede, sjove, skæve og underlige fra actiongenren og samtidig et rigtig godt eksempel på, hvad fysisk teater kan og ikke mindst, hvad Kristján Ingimarsson Company er i stand til på de skrå brædder.

We got BLAMMED!

 

Cast: Kristján Ingimarsson, Didier Oberlé, Joen Højerslev, Janus Elsig, Anders Skat
Producer: Kristján Ingimarsson Company
Instruktør: Kristján Ingimarsson
Co-instruktør: Simon K. Boberg
Skrevet af: Kristján Ingimarsson & Jesper Pedersen