Teaterudgaven af ’Blinkende Lygter’ er ikke en kopi af filmen fra 2000, men derimod et nytænkende og opfriskende skuespil.

De fleste danskere født i forrige århundrede husker formegentlig historien om de fire drenge; Peter, Arne, Thorkild og Stefan, der på grund af svigt i hjemmene stikker af og tilfældigt mødes på en banegård. Sammen føres de ud i den kriminelle løbebane, men står altid sammen og støtter hinanden. Da Thorkild fylder 40 år, beslutter han sig for, at det er slut, men han er alligevel nødsaget til et sidste job for chefen og bagmanden Færingen. Ved hjælp af held og dumdristighed lykkes det de fire mænd at komme i besiddelse af en kuffert indeholdende flere millioner. Alt dette danner rammen og baggrunden for deres videre færd og mødet med de sære jyder og forsøget på at passe ind.

Teateropsætningen af Blinkende Lygter er i høj grad en succes på grund af valget af skuespillere; Thomas Mørk, Jens Andersen, Jan Meyer og Tom Jensen udgør den lille gruppe, som aldrig slipper hinanden, mens Henrik Larsen har overtaget Fritz Helmuths rolle som den fordrukne og fallerede læge Karl og Ole Thestrup igen spiller den skydegale gårdmand Alfred. Selvom Ole Thestrups rolle ikke fylder meget i hverken filmen eller teaterstykket, så vækker han glæde hos publikum og forårsager nærmest høje grin allerede før han åbner munden.

Teateropsætningen er en succes, den er anderledes, tankevækkende og sjov. Tankerne og filosofien bag historien kommer måske endda i højere grad til udtryk, når skuespillerne står ansigt til ansigt med publikum, og du ikke blot trykker Play for at sætte underholdningen i gang.
Men succesoplevelsen kræver dog, at du tvinger dig selv til at begrænse sammenligningen med filmen og dens virkemidler. Både tv og teater fungerer og beriger historien med hver deres elementer, men det er vigtigt at huske, at der er tale om to forskellige medier.

Filmen har sidste spilledag den 31. oktober i Herning Kongrescenter

Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Medvirkende: Thomas Mørk, Mette K. Madsen, Jens Andersen, Ole Thestrup, Jan Meyer, Henrik Larsen, Tom Jensen