Det Ny Teaters udgave af den populære musical ‘Chicago’ lever i den grad op til de høje forventninger, som titlen giver de fleste. Julie Steincke, Maria Lucia Heiberg Rosenberg og resten af crewet leverer satirisk skuespil, sexede kostumer og en musikalsk oplevelse i topklasse.

Julie Steincke og Maria Lucia Heiberg Rosenberg er i hovedrollerne som de forførende og dramatiske mordere, der begge har en drøm om at slå igennem i showbizz. Velma Kelly og Roxy er to alfahunner i kvindefængslet, der begge kæmper for pressens opmærksomhed, så de kan blive løsladt for de mord, de koldblodigt har begået.

Allerede fra starten er kvinderne klædt i sort lingeri og rød læbestift i bedste charleston-stil – Julie Steincke indleder med sangen ”Og alt det jazz”, kort efter skyder Maria Lucia sin elsker – og så er vi ligesom i gang. Maria som den uskyldige – men udspekulerede Roxy – og Julie som dronningen af kvindefængslet – i hvert fald midlertidigt. De to smukke kvinder supplerer hinanden godt, og de formår at få publikum med både i deres monologer, deres sange og i deres skænderier.

Jesper Asholt er castet perfekt til rollen som Amos, Roxys naive og oversete mand. Hans skuespil er meget overbevisende, og efter sangen ”Mr. Cellofan” er hans gode skuespil alt andet end overset. Han spiller rollen, så man får helt ondt af den stakkels Amos, der lader sig koste rundt af både Roxy og forsvarsadvokaten, Billy Flynn.

Til sidst er vi også nødt til at fremhæve sceneshowet og orkestret. De letpåklædte mænd og kvinder, der danser rundt i et overskueligt virvar af flotte overkroppe, lange nylon ben og flotte numser fuldender virkelig stykket og giver en ren charleston-gangster stemning til musicalen. Da Tomas Kofod i rollen som forsvarsadvokaten, Billy Flynn, omringet af smukke kvinder, der vifter med store fjer, synger, er man helt solgt på grund af en flot koreografi og et godt orkester, der lige gør sangene 25 % bedre.

‘Chicago’ kan opleves på Det Ny Teater frem 7. maj 2017.

Instruktør: Tania Nardini
Medvirkende: Julie Steincke, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Jesper Asholt, Pernille Schrøder, Tomas Ambt Kofod,  m.fl.