Det var tilbage i 2013, at Det Kongelige Teater for første gang dansede Twyla Tharps Broadway hit “Come Fly Away”. I 2020 er “Come Fly Away” den første forestilling efter, teatret blev lukket ned på grund af Corona for seks måneder siden. For at fejre det er Det Kongelige Teaters balletdamer derfor trukket i elegante rober og høje hæle og draget på natklub i selskab med Chris Min Dokey med orkester og Sinatras stemme! De er sekunderet af kompagniets herrer, der koger op i østrogensuppen.

Tharps værk hylder Frank Sinatra og danses til en række af hans mest kendte hits. Værket er uropført i Atlanta i 2009 og har i diverse versioner været opført på Broadway i New York og videre til Las Vegas i 2011 for så at havne på Kongens Nytorv i 2013. 

Damerne har som nævnt vovet sig op på de høje hæle og er trukket i New Yorker outfit designet direkte til den kongelige ballet i 2013 af Norma Kamali, og de damer ser ud til at befinde sig godt, men de ser også misundelsesværdigt godt ud.

Fra salen følger vi fire par med genvordigheder, jalousi og genforening. Alt er som det plejer, når hormonerne flyver blandt unge mennesker. De vil så meget, og alt lykkes ikke i første omgang, men det er så også her, historierne opstår. Der er forelskelser, svigt og genforeninger, der er de hårdkogte og sexede herrer og damer, der tilsyneladende ikke lader sig gå på omgivelsernes mening, men forbliver cool, indtil alkoholen får de virkelige følelser op til overfladen. 

Smukke Holly Dorger danser vampen Kate med rødt krøllet hår og beige glimmerkjole, der ikke overlader meget til fantasien. Hun danser op til Gregory Dean og spiller ham ud mod tre herrer, James Clark, Bryant Steenstra og Matteo Di Loreto. Hun giver den sexet gas på den gode måde. Hun bliver sekunderet af Lena-Maria Gruber som Slim i sort stramt outfit og med en alsidig hang til både damer og herrer. Gregory Dean springer ind i rollen som Hank, som han også dansede i 2013, og han gjorde det stadig godt. 

Guilherme De Menezes og Caroline Baldwin danser det nyforelskede og meget uskyldige par Marty og Betsy. Han er tjener i natklubben og falder over sine egne ben i betagelse over pigen helt i hvidt. Det er ikke nemt at danse forkert og falde med vilje, for klumperierne skal stadig se elegante ud. Det lykkes for Guilherme De Menezes, og Caroline Baldwin klarer at blive kastet rundt som en sandsæk. 

Camilla Ruelykke Holst, der i denne uge blev udnævnt til solist, og som i øvrigt også var med i forestillingen i 2013, er flot i skinnende rød kjole og ditto sko. Også hun holder flere herrer i skak. Det er Liam Redhead og Marcin Kupinski, der kæmper om hendes gunst. Liam Redhead er fænomenal. Han spring er så høje, at det er nærmest naturstridigt. Marcin Kupinski er herlig som den forsmåede bejler, der tyr til flasken. Også det må være ekstremt vanskeligt at gennemføre dansemæssigt. 

Twyla Tharp henter elementer fra ballroom dance, ballet, moderne dans og jazzdans i sine koreografier, og hun har skabt sin helt egen underholdende stil, der må være noget af en mundfuld for ballettens dansere, der plejer at bevæge sig i et mere klassisk univers. 

Chris Minh Doky og hans orkester placeret på en forhøjning bag på scenen spillede til den gamle crooner, og det er en fornøjelse både at kunne høre og se musikerne. 

Værket er stadig underholdende og sjovt her syv år efter førsteopførelsen i København, og stemningen på premiereaftenen var da også i top – en stemning, der steg yderligere, da både Gregory Dean og Nikolaj Hübbe blev tildelt et hæderslegat på hele 100.000 kr. fra Annie & Otto Johs. Detlefs fonde. 

Hvis man er til den lidt lettere genre og til Frank Sinatra, er det bare at skynde sig at købe billet. Der er hele tre forskellige hold dansere på, der helt sikkert vil give deres individuelle take på personerne. 

Come Fly Away

Idé, koreografi og iscenesættelse: Twyla Tharp

Sang: Frank Sinatra

Musikalsk arrangør: Dave Pierce

Scenografi: James Youmans

Kostumer: Norma Kamali

Lysdesign: Donald Holder

Lyddesign: Tobias Berg

Iscenesættelse: John Selya og Stacy Cadelle med Jean-Lucien Massot, Femke Mølbach Slot og Maria Bernholdt

Koncertmester: Chris Minh Doky

Orkester: Chris Minh Dokys Bogband

Medvirkende: Guilherme De Menezes, Caroline Baldwin, Gregory Dean, Holly Dorger, Liam Redhead, Camilla Ruelykke Holst, Lena-Maria Gruber, Birgitta Lawrence, Stephanie Chen Gundorph, Carling Talcott-Steenstra, James Clark, Bryant Steenstra og Matteo Di Loreto

Varighed: 1 time og 45 minutter

Spilleperiode: 5. september til 2. oktober 2020