Er du klar over dine egne dæmoner? Kender du din partners dæmoner? Og hvordan får man så alle de her dæmoner til at spille sammen? Det kan man ganske enkelt ikke, i stedet må man lære at leve med dæmonerne som de er og i fællesskab forene det gode og det onde.

På tværs af etagerne forenes problemerne i to forskellige ægteskaber. På overetagen bor Katarina og Frank, sammen lever de i et årelangt forhold, der efterhånden baserer sig mere på had, jalousi og foragt for hinanden, selvom der inderst inde stadig findes kærlighed ægtefolkene imellem. Nedenunder bor Jenna og Tomas sammen med deres to børn. Deres forhold er efterhånden blevet en form for symbiose, hvor omdrejningspunktet mere er de to børn, manglende nattesøvn, svedeture, bryster, der ikke længere er som de plejer og manglende socialisering end det egentlig er parforholdet. På tværs af disse på hver sin måde ulykkelige ægteskaber opstår under en ellers festlig aften ægteskabsdramaer og seksuel spænding på tværs af forholdene opstår.

Som altid er det svært at sætte en finger på Frank Thiels version af Frank, der er gift med Katarina. Frank er både melankolsk, tendenserende psykopatisk, kærlig, liderlig, omsorgsfuld og selvdestruktiv. Alt sammen i så høj en grad at alle hans dæmoner får frit spil og han nærmest virker skitzofren. Thiel er både sjov og alvorlig i rollen, man elsker at hade og irriteres over hans karakter og må alligevel slå en latter op, når karakterens ligegyldighed får frit spil. Hans had til konen Katarina forarger og morer os på en og samme tid, blandt andet når han hånligt konstaterer, at ”Du skal ikke have en due på din gravsten, men en rotte.” eller at al alkoholisme simpelthen er forårsaget af kvinder. Herudover formår Thiel altid at give monologer et helt særligt liv og en fantastisk karakter, dette når han fortæller om en drøm han har haft og spekulerer over, hvordan man selvom man har det godt også altid har det lidt skidt.

Maja Juhlin spiller i rollen som Katarina overfor Thiel. Hendes rolle er lige så skizofren som hendes mand Frank, og hun skiftevis hader og elsker sin mand. Hendes kærlighed slår hurtigt over i had eller angst, men alligevel kan hun ikke leve uden ham, ikke engang selvom hun ikke lægger skjul på, hvor latterligt hun finder det, at han har taget sin døde mors urne med hjem og hellere vil ligge i ske med den end med hende eller selvom hun ganske udmærket er klar over hans store tiltrækning af naboen Jenna.

I rollen som Jenna ses Anna Stokholm. Jenna er den naive kvinde, der er låst fast i moderrollen i så høj grad, at hun længes efter tiden før, hvor man kunne være selv eller se en film i biografen. I stedet må hun nu nøjes med aldrig at vide, hvilke film, der er aktuelle, svedeture, amning og et parforhold, der kører mere på rutine end på kærlighed. Stokholm er både sød og kejtet i rollen som Jenna. I modsætningen til sine naboer forsøger Jenna at bevare det gode i sin person og Stokholms karakteristik af Jenna gør virkelig, at man både elsker hende og har ondt af hende, fordi hun ikke formår at se signalerne fra sin mand Tomas.

Tomas spilles af Magnus Christensen. Ligesom Jenna er Thomas kørt fast i et rutinepræget forholder, hvor børnene er omdrejningspunktet. Hans omsorg for Jenna er forsvundet, og han er træt af altid at se hende græde. Christensen er sjov og elskelig i rollen som Tomas. Samtidig formår han at få folk til at hade ham, når han tryner Jenna men elsker ham, når han gennembanker Frank, efter at denne i den grad har lagt op til det og ikke mindst fortjent det.

Dæmoner er historien om, hvordan man aldrig må holde fast i nogen, ligesom sand, der bliver liggende i hånden hvis du åbner den, men som fosser ud, hvis du knuger det fast. Det er historien om, hvordan det forbudte virker tiltrækkende, selvom vi alligevel ikke tør at gribe ud efter det, og ikke mindst er det historien om, hvordan vi er nødt til at acceptere og lære at leve med vores egne dæmoner for at kunne leve med de andre.

Forestillingen spiller på Mungopark Kolding 22. marts til 17. april og på Folketeateret under CPH Sage fra 5. til 7. juni.

Instruktør: Simon K. Boberg
Medvirkende: Frank Thiel, Maja Juhlin, Magnus Christensen og Anna Stokholm