Sjov, underholdende, satirisk og tankevækkende.

Ludvig Holberg holder stadig. I hvert fald hvis du krydser hans politiske skuespil fra 1722 med nutidige politiske sager, fænomenale skuespillere og god, dansk satire.

Kandestøberen Herman von Bremen vil ikke længere nøjes med de trange kår og arbejdet som kandestøber, i stedet begynder han så småt at udfolde sine egenskaber som politicum  og mødes med parykmageren, bundtmageren og malermesterinden i collegium politicum for at skabe politisk røre og forsøge at opnå indflydelse på magten i byen. Samtidig med dette forsømmer han både arbejde og familie og opnår hurtigt politiske fjender.

Disse beslutter sig for, at den bedste måde at få ukvalificeret, politisk modstand af vejen på er ved, at udfordre denne på sine evner til rent faktisk at lede. Derfor gøres kandestøberen til borgmester i byen med alt hvad det indebærer; lange dage, bunkevis af klagesager og utilfredshed fra borgerne.

Iblandet Holbergs fortælling finder vi aktuelle, politiske sager lige fra holdningen til udlandet og det fremmede til manglende mødedeltagelse fra Joakim Kuglestøder og Søren Pindehugger og underhåndsaftaler med Stein Stråmand. Dette gør stykket både underholdende og nutidigt og genskaber Ludvig Holberg anno 2017.

Holdet udgøres af flere af Danmarks bedste satiriske skuespillere, blandt andet flere medvirkende fra programmet Hatten Rundt, og med Henrik Kofoed i hovedrollen som kandestøber og Torben Zeller som politisk højre hånd, lægges der hårdt ud. Også Kristian Holm Joensen gør det fremragende i rollen som kandestøberens trofaste væbner Heinrich, der dog viser sig selv at have ganske klare karrieremæssige mål.

Fyldt med lune, intertekstualitet og dygtige skuespillere er du sikret en skøn, kulturel aften, hvis du tager et kig på Folketeatrets nytolkning af Kandestøberen.

Den Politiske Kandestøber spiller rundt omkring i landet indtil den 17. maj 2017

Medvirkende: Henrik Koefod, Mette Horn/Pia Rosenbaum, Sonja Oppenhagen, Søren Hauch-Fausbøll, Christian Gjellerup Koch, Torben Zeller, Kristian Holm Joensen, Mathias Sprogøe Fletting, Sofie Alhøj, Jesper Riefensthal.