I DIT BLIK MIT SYN bliver publikum taget med på, hvad Glad Teater betegner som en øjenåbende tour de force. DDét vi skal åbne vores øjne for, er den blinde skuespillerinde Anna Sophie Lübecks fortællinger. Fortællinger, der tager afsæt i hendes syn på livet. Scenen er sat op i en blackbox, og publikum sidder rundt om scenens fire sider. På scenen er blandt andet en stige, et bord, en stol og tørresnore, og på tørresnorene hænger en balletsko, et forklæde og et par bukser… Farverne er simple – holder sig til sort og hvid – og hver gang Anna Sophie Lübeck kommer i kontakt med en af tingene fra særligt tørresnoren, begynder en ny fortælling. De er så at sige kilder til forskellige historier.

Historierne er frit fortolkede af fire dramatikere på baggrund af den indsigt, Anna Sophie Lübeck har givet dem i hendes liv. Ud af 40 producerede tekster er i alt 19 udvalgt og optræder i, hvad der fremstår som en fragmenteret og dog samlet fortælling. Fragmenteret fordi teksterne bærer præg af forskellige kunstneriske udtryk tilføjet af den enkelte dramatiker men samlet, fordi teksterne er flot forløst og sammensat ved instruktørens og dramaturgens sirlige hånd – og fordi de tager afsæt i den samme kvinde. Anna Sophie Lübeck træder frit rundt på scenen trods ”manglende” syn og lukker på beundringsværdig vis publikum ind i hendes måde at se verden på. For hun sanser på helt andre måder og indvier os i hendes sansebilleder gennem hendes rørende evne til historiefortælling og den smukke iscenesættelse heraf. Samtidig emmer fortællingerne af en autenticitet trods dramatikernes frie hånd. Alt er skrevet på baggrund af oprindelige oplevelser, og du får det indtryk, at du ikke kan adskille skuespillerinden fra teksterne. Da ville de ikke opnå samme oprigtighed og ynde.

At forene den unge skuespiller fra Glad Teater med den nye dramatik, ender ud i et super interessant udtryk. Også den mandlige Glad-skuespiller, Dan Roland Lund, spiller flot op til Anna Sophie Lübeck, og de to har et meget fint samarbejde forestillingen igennem. Hele oplevelsen fremstår som en nøje gennemtænkt størrelse, hvor programteksten blandt andet også er skrevet med blindetekst, og hvor at vi som publikum bliver opmærksomme på vores evne til at se med vores øjne. Forestillingens lyssætning kommer fra forskellige lyskilder på scenen: lysstofrør, glødepærer, en standerlampe og benyttes på smuk vis til at lægge stemningsgivende lys til fortællingerne, men også til at gøre publikum opmærksomme på vores egen synssans. Vi kan se hinanden, vi kan se Anna Sophie Lübeck, vi bliver blændet af lyset og henlagt i mørke. Men på trods af vores evne til at se hvad der sker, er det den unge kvinde, der på overlegen og professionel vis fører os rundt i 1,5 time. Måske med et mere udvidet syn end os selv.

Medvirkende Anna Sophie Lübeck, Dan Roland Lund

Dramatikere Alexandra Moltke Johansen, Magnus Iuel Berg, Thea Kulavig og Tomas Lagermand Lundme

Instruktion Lars Werner Thomsen

Dramaturgi Jesper Michelsen

Scenografi Johan Kølkjær

Lyddesign Rune Abel

Produceret af Glad Teater

Spilleperiode og spilletider

29. januar-9. februar 2019. Tirsdag til torsdag kl. 11 og 19.30, fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 16

Glad Teater er et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Siden 2006 har de udfordret og udfoldet billedet af, hvordan mennesker med funktionsnedsættelse kan bidrage til scenekunsten. I DIT BLIK MIT SYN medvirker to af Glad Teaters ensembleskuespillere.