KT-stjerner-5
Teaterudgaven af ‘En Kort En Lang’ er i sjælden grad ligeså fantastisk som filmen af samme navn. Forestillingen blæser publikum omkuld med musik, dans, humor, alvor, fest og farver.

Hvis det overhovedet er nødvendigt at ridse op, hvad ‘En Kort En Lang’ handler om, kan det siges meget kort; Det handler om rendyrket kærlighed på kryds og tværs af venskaber, seksualitet og hvad har vi?

‘En Kort En Lang’ læner sig meget op af filmen, men den lever næsten stærkere på scenen, hvor skuespillerne tydeligvis har fået lov til at sætte deres eget præg på karakterene. Særligt skal fremhæves Amalie Dollerups præstation som ‘Bimbo’ og ‘Piccoline’. Hun er overbevisende hele vejen igennem både med skuespillet, men i særdeleshed også med sin sangstemme.

Rækken af gode skuespilpræstationer vil nærmest ingen ende tage; I rollen som ‘Ellen’ ses den altid afsindigt sjove Lise Baastrup, som bare er for skøn, og som det homoseksuelle par ‘Jacob’ og ‘Jørgen’ ses Carsten Svendsen og Mads Rømer Brolin-Tani, og de leverer en fornem præstation som to mennesker, der elsker hinanden. Vi kan heller ikke komme uden om Kenneth Christensen, der ses i rollen som ‘Mads’. Han drager sit publikum med sit brede smil og sin meget mandlige fremtoning, han tilfører stykket en opløftende portion drengerøvs-humor.

‘En Kort En Lang’ var en bragende succes på det store lærred – det er derfor med stor begejsting i stemmen, at vi må konstatere, at teaterudgaven må siges at være årets største feel-good musical. Du må ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

‘En Kort En Lang’ havde premiere den 5. september 2015 og spiller frem til 1. november 2015 på Nørrebro Teater.

Instruktør: Niclas Bendixen
Medvirkende: Amalie Dollerup, Carsten Svendsen, Henrik Weel, Jacob Lohmann, Jakob Højlev Jørgensen, Kenneth Christensen, Laura Kold, Lise Baastrup, mads Rømer Brolin-Tani, Marianne Høgsbro, Merete Mærkedahl, Mikkel Kaastrup-Mathew, Nikolaj Bjørn Andersen.