Helena er forelsket i Demetrius. Men Demetrius er forelsket i Hermia, og det er Lysander også. Selvom Hermia også er forelsket i Lysander, vil hendes far have, at hun skal giftes med Demetrius. Da Hermia og Lysander i al hemmelighed forsøger at stikke af en skærsommernat, bliver de forfulgt af Demetrius, der er opslugt af jalousi og i øvrigt forfulgt af den ulykkeligt forelskede Helena. Det er kort fortalt plottet i Malstrøm Teaters seneste forestilling ’En skærsommernats drøm’, som er en af den engelske skuespilforfatter William Shakespeares mest kendte og måske allersjoveste komedier. 

Det lyder umiddelbart som en ret simpel historie, men udsat for Shakespeares krøllede digterhjerne og Malstrøms ditto bearbejdning bliver historien forvandlet til et endog komplekst plot, der foregår i forskellige universer. 

I Rune Daugaards instruktion med Daniel Stoof Jensen som instruktørassistent leverer hele ensemblet en formidabel præstation, og man slipper af sted med at gøre lyrikken lidt løsere uden at det Shakespearske islæt forsvinder. Her er både lidenskab og humor. 

Møller Jørgensens scenografi virker æterisk og magisk men også helt realistisk, således at det bliver svært at skelne mellem universerne; og Anna Juul Holms kostumer understreger stemningen på bedste vis. 

Julie H. M. Christensen spiller den smukke Hermia, som er forelsket i Lysander spillet af Simon Ellehave Jensen. Christensen spiller godt og forlener sin karakter med sødme og lidenskab, mens Ellehave Jensen giver sin Lysander ungdommeligt helte- og gåpåmod.  

Hermia vil ikke giftes med Demetrius, hvilket hendes far ellers har arrangeret, så de to unge elskende flygter ud i skoven. De forfølges af Mikkel N. Phillipsens hævntørstige Demetrius. Phillipsen kan et og andet med at visualisere de store følelser, så publikum ikke er i tvivl om, at her er der meget på spil. Camilla Gyldenlevs Helena er forelsket i Demetrius, der til gengæld ikke værdiger hende mange blikke. Uha, Gyldenlev spiller tragedie, så det mærkes helt ud blandt publikum. 

Hertug Theseus af Athen og alfekongen Oberon spilles overlegent af Clemens William Fischer, mens Line Frank Karlson leverer en stærk præstation som Theseus’ tilkomne Hippolyta og alfedronningen Titania. 

Den sjoveste karakter er Bottom spillet af Mikkel G. Aarestrup, der formår at gøre sin karakter til grin ved at overspille. Det er virkelig morsomt. Morskaben bliver ikke mindre, da Oberons tro hjælper Puk foranlediger, at Bottom bliver forvandlet til et æsel – mesterligt. Puk spilles drillende ondskabsfuldt af Esmeralda Holm-Sørensen, der leverer rigtig godt skuespil og binder hele stykket sammen.  

Var det hele bare en skærsommernats drøm? 

’En skærsommernats drøm’ havde premiere på Teater Malstrøm den 7. marts og spiller frem til den 6. april 2024  

Medvirkende: Amalie Bylov, Bjarne Pedersen, Camilla Gyldenlev, Simon Ellehave Jensen, Sidsel Nygaard Jensen, Esmeralda Holm-Sørensen, Julie H. M. Christensen, Trille Jensen, Line Frank Karlson, Tanja Elken Daneland, Mikkel G. Aarestrup, Mikkel N. Phillipsen, Natasha Paulsen, Oona Gauler-Roepstorff, Clemens William Fischer og Teresa Holm-Sørensen 

Instruktør: Rune Daugaard 

Instruktørassistent: Daniel Stoof Jensen 

Scenograf: Møller Jørgensen 

Kostumier: Anna Juul Holm 

Fotograf: Tina Liv