Er der nogen? overskrider alle grænser for originalitet og veludført scenekunst

Den intime, musikalske forestilling Er der nogen? handler om kærlighed, længsel, kald, ensomhed og kontaktannoncer. Kontaktannoncer set som en åben henvendelse, skrevet i dybeste alvor i et ønske om at få kontakt til andre mennesker og at blive set, at blive valgt og at være noget særligt for nogen. Bare en eller anden.

Tekstmaterialet, som forestillingen bygger på, er udelukkende baseret på 141 originale kontaktannoncer, der er samlet gennem de sidste 25 år. De fleste er klippet ud af aviser og er fra en tid, inden datingprofiler på nettet blev den almindelige kontaktannonce. Nogle er hjerteskærende rørende, andre er sjove og skøre og endnu andre er decideret vrede.

Én ting er at sætte sig for at skabe en forestilling, som udfordrer publikum og i dén grad leverer stof til eftertanke, en anden er at eksekvere ambitionen med så gigantisk gennemslagskraft, at opførelsen – trods relativt ydmyge rammer – meget vel står tilbage som publikums hidtil største scenekunstsoplevelse.

Sammenspillet mellem tekst, musik og skuespil er så fortræffeligt tilrettelagt og veludført, at forestillingen burde være en obligatorisk oplevelse for alle mennesker, der har mod på en rejse gennem det fulde følelsesregister.

Er der nogen? spiller på TEATER FÅR302 fra 8. til 17. december 2016 og 9. til 14. januar 2017.

Medvirkende: Jeanett Albeck, Rikke Bilde & Kristoffer Fabricius
Idé og original samling: Leila Vestgaard
Komponist: Jeanett Albeck
Iscenesættelse: Kitt Maiken Mortensen
Dramaturg: Therese Fabricius