Musicalen Fame, der oprindeligt havde premiere på det store lærred i 1980, beskriver livet for de studerende på High School of Performing Arts i New York fra de optages og frem til deres afsluttende år. Selvom musicalen er ikonisk for 1980’erne, er Elite Teaters opsætning gjort mere moderne og nutidig. Det virker godt, da temaet er eviggyldigt, for nutidens unge mennesker jager også anerkendelse. Scenen i Odense indtages af 20 talenter, der imponerer fra først til sidst med fantastiske sangstemmer og ditto skuespil. Det lover godt for fremtidens scenekunst, når amatørteater har så høj en standard.

Latinamerikaneren Joe Vegas, der søger anerkendelse ved at foregive at være en damernes ven, spilles af Jonas Cheblaoui, og det gør han fremragende. Hans udgave af ”Ka’ ik’ holde den nede” er festlig og virkelig fint fremført. En anden latinamerikaner på skolen er Carmen Diaz, som har en meget selvsikker og storsnudet attitude. Hun spilles suverænt af Lisa Bjerre Handberg, der giver sin karakter troværdighed. Carmen tror, hun kan skyde genvej til berømmelse i Los Angeles, men i stedet havner hun i en blindgyde, hvilket beskrives i den flot fremførte sang ”I L.A.”.

Mads-Emil Frederiksen spiller Jack Zakowski, og dermed er danseren Jack lagt i trygge hænder. Jack er udadtil en sej fyr, men han skjuler noget og higer efter anerkendelse. Der er gang i den, når Jack danser og synger sange som ”Det er mit liv, det’ mig” og ”Danser rundt i gaden”. Iris Kelly er også danser, men med ballet som foretrukken stilart. Hun virker overdrevet selvsikker, og man fornemmer, at også hun skjuler et og andet. Hun og Jack får nedbrudt hinandens facader men kæmper stadig med helt at finde sig selv. Iris får liv af Emma Augustesen Rasmussen, der er en elegant danser, og som synger så dejligt i ”Alene med mig selv”.

Det er svært at vokse op i en familie bestående af meget musikalske mennesker. Det har Schlomo Metzenbaum for længst erkendt, og han prøver at frigøre sig fra forventningerne om, at han skal leve op til sin berømte far. Han spilles vidunderligt kejtet og nørdet af Albert Buchreitz, der giver sin karakter en autentisk sårbarhed, navnlig i slutningssangen ”Lev din drøm/Når dag’n i morgen”.

Mabel Washington starter på skolen overbevist om, at hun skal være danser. Der er bare det aber dabei, at hun har en voldsom appetit og er på konstant slankekur, fordi danselæreren siger, hun er for tyk til at være danser. Karen Østergaard Poulsen spiller Mabel og er lige ved at vælte salen, da hun i sangen ”Mabels bøn” afslører en soulstemme, der får publikum helt op af sæderne.

Hele ensemblet yder en formidabel indsats og danser og synger på højt niveau, men det kan ikke helt opveje, at forestillingen føles lang, og at anden akt virker lidt tyndbenet hvad angår handling.

*****

”Fame” spiller i Magasinet, Odense fra 23. oktober til 2. november 2019.

Medvirkende: Caroline Ramlov, Magnus Lau Ovesen, Jonas Cheblaoui, Lisa Bjerre Handberg, Mads-Emil Frederiksen, Emma Augustesen Rasmussen, Albert Buchreitz, Karen Østergaard Poulsen, m.fl.

Instruktion: Lasse Winkler

Koreografi: Fie Alberte Damgaard-Lauritsen

Scenografi: Heidi Godskesen Rasmussen

Kostumer: Emilie Kallager

Kapelmester: Kristoffer Nybye

Fotos: Kim Kjærgaard Sørensen