Bellevue Teatret danner igen i år rammen om Thorbjørn Egners ´Folk og Røvere i Kardemomme By´.  De fleste kender historien om resocialiseringen af de tre meget farlige røvere Kasper, Jesper og Jonatan og livet i Kardemomme By. Det er derfor et glædeligt gensyn med den folkekære historie. Teaterstykket fremføres med sang, glæde og en hjertelig tone med mulighed for at synge med på de sange og viser, som de fleste voksne er vokset op med i deres barndom.

Denne udgave af ´Folk og Røvere i Kardemomme by´ henvender sig til de helt små børn under 8 år. Desuden var det forestillingens 40-års jubilæum på teatret, og der havde været løfte om, at teaterstykket også er en ekstra særlig festlig Kardemomme-jubilæumsfest med kardemommesange, truthorn, balloner, flag, røversække alias slikposer og ægte Kardemommehatte.

Forestillingens mål var at fejre og markere, at Bellevue Teatrets stiftende og mangeårige teaterdirektør Jes Kølpin i 1982 fik ideen at spille ´Folk og Røvere i Kardemomme By´ , dengang med Jesper Klein som instruktør.

Imidlertid var der hverken truthorn, balloner, hatte eller røversække/slikposer til børnene blandt publikum. Derved blev det ikke helt til den børnevenlige festdag, der var lagt op til. I stedet var der nogle meget skuffede børn. Børnefamilier vil vide at, med et teaterstykke på hele 75 minutter uden pause foran sig skaber det nogle besværligheder at bringe børne smilene frem igen.

Selv om publikum sad klar allerede 10 minutter, før stykket skulle begynde, gik stykket i gang, før alle børnefamilierne havde fundet deres pladser, hvilket skabte stor uro på flere af rækkerne, og gjorde det svært at høre og se, hvad der foregik på scenen. 

På denne premieredag var Kulturtids anmelder ledsaget af to børn på 6 og 7 år Og de første ord, der kom ud af den 6-årige, da hun oplevede selve teaterstykkets begyndelse var: ”Er det virkelig det, vi skal kigge på hele dagen”.  Alt i alt en ganske sigende holdning til premieren på ´Folk og Røvere i Kardemomme By´.

De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan spillet af henholdsvis Peter Aude, Niclas Kølpin og Casper Crump gjorde det godt på scenen og havde stor scenekarisma. De kom også med de sjoveste indslag, som fik de fleste børn til at grine. Dyrene på scenen – især løven og æslet – var utrolig nuttede og fik velfortjent stor opmærksomhed.  Hvis man ser på teaterstykket ´Folk og røvere i Kardemomme By´ som en forestilling for de mindste børn, er teaterstykket ganske fint med en OK præsentation.

Men med ganske høje billetpriser kunne man godt forvente mere end ganske fint og et OK. På den anden side af Bellevue Teateret var der opstillet et telt, hvor levende kameler og æsler græssede, og det kan bestemt anbefales. De søde dyr kan opleves fredag, lørdag og søndag.

Medvirkende: Peter Aude, Niclas Kølpin, Casper Crump med flere
Instruktion: Peter Aude
Tekst, musik & Scenografi: Thorbjørn Egner
Koreografi: Anne Marie Vessel Schlüter
Varighed: 75 minutter uden pause
Spilleperiode: 06. november til 29. december 2021