KT-stjerner-4Er kærligheden i virkeligheden begyndelsen på enden, og er det der, vi alle er på vej hen? Er vi i stand til at bygge hinanden op kun for at rive hinanden ned igen og hvorfor? Alt sammen udgør essensen af franske Pascal Ramberts ’For Enden af Kærligheden’.

Sammensat af to monologer føres publikum igennem et ægteskab i opløsning. Et ægteskab, der igennem tyve år ikke alene har ført tre børn med sig, men som også har været med til at give ægteparret rigelig med skyts til at ramme hinanden, hvor det gør allermest ondt.

Første akt er Lars Simonsens. Han udgør manden i forholdet, der har besluttet sig for at stoppe og gøre en ende på flere års parforhold– eller har han? I en 45 minutter lang monolog forsøger han med ord at nedbryde sin kommende ekskone, for samtidig at tøve og have svært ved at tage skridtet, åbne døren og gå sin vej. Han indleder en krig – en krig, hvor han ikke vil rokke sig en millimeter, og hvor han er beredt med ord som sit allerbedste våben. Med hårde ord bliver han billedet på en desperat og udkørt mand, der for alvor er trængt op i en krog.

Anden akt brydes af børn og disneysang på scenen for at lægge op til Sarah Bobergs modangreb. Ved hjælp af mere kontrollerede, velovervejede og i begyndelsen mere rolige modsvar lægger hun op til at sætte Lars på plads med sin overlegenhed. Alligevel må hun dog erkende, at når følelser og kærlighed er indblandet, er man ikke i stand til at bevare roen og overblikket. I løbet af sin monolog arbejder hun sig igennem hvert enkelt af de udsagn og anklager, som hendes mand har smidt imod hende.

Er du til hård, ærlig og brutal poesi på en anderledes måde og er du til scenekunst, der får dig til at tænke over livet og din egen hverdag, så er forestillingen helt sikkert noget for dig.

’For Enden af Kærligheden’ spiller på Husets Teater:
26. oktober 2015 – 7. november 2015.

Instruktør: Pascal Rambert
Medvirkende: Sarah Boberg og Lars Simonsen