Hair

Amerikanske hippier i 60’erne der stener og tripper i tide og utide – hvad rager det egentlig os? Det spørgsmål tog vi os selv i at tænke, da første scene i musicalen Hair udspillede sig.

Men Aalborg Teaters opsætning skulle i den grad få os på andre tanker.

I Hair følger du 13 hippier, der lever og ånder for peace and harmony. Den ene hovedrolle, Claude, har forladt hjemmets trygge rammer for at udforske sex, kærlighed og euforiserende stoffer. Men i løbet af forestillingen får vi et indblik i hans kamp mod konservative forældre og deres håb om en soldatersøn, der gør sit land den ære at drage i krig i Vietnam.

Og netop den kamp bliver forløst forrygende af Kasper Dalsgaard. Der er ikke et sekund, hvor du er tvivl om, hvad Claude tænker og føler. Selv fra første scene, hvor du ikke helt kan skelne mellem de 13 hippier på scenen, der er i gang med deres trip, bemærker du ham i gruppen – for der foregår i den grad noget i de øjne.

Skuespillerne leverer generelt varen, når de på 2 timer og 25 minutter både tripper, stener, dyrker sex, rækker tungen ud af munden og krænger deres hjerte og holdninger ud til diverse sangnumre. Her tænker vi især på Christian Gade Bjerrum, der spiller den ’drengerøvede’ Berger, der bare lever livet, og på den gravide Jeanie der især stråler i sangen ”Air” (Kristine Elmedal Johansen).

Sangen ”Air” er desuden også løst utrolig fantasifuldt af den russiske instruktør og scenograf Victor Kramer, hvor scenografien får skuespillerne til at inddrage publikum.

Derudover bliver vi også nødt til kort at fremhæve skuespillernes korpræstation – for den sad i skabet. Især fællessangen ”Let the sunshine in” gav kuldegysninger.

Alt i alt er Hair en utrolig velspillet, velklingende og flot musical. De to eneste minusser vil kun være, at handlingen bliver meget flydende forløst – så du skal holde tungen skarpt i munden for at følge med. Hvilket leder videre til det andet minus: musikken. Musikerne er dygtige – ingen tvivl om det, men hvor var det ærgerligt, at musikken generelt overtog sangernes stemmer og dermed sangernes historier – især når der i Hair er så få replikker mellem sangene.

Hair sendte energi og peace and harmony ud til publikum – og musicalen har i den grad relevans i dag, hvor der stadig findes krige, konservative forældre og et ønske om kærlighed og ro.

“Hair” kan opleves på Aalborg teaters store scene frem til 9. juni 2017.

Instruktør: Victor Kramer
Medvirkende: Kasper Dalsgaard, Niels Anders Manley, Merete Mærkedahl, Nanna Skaarup Voss, Maria Henriksen, Kristine Elmedal Johansen, Jacob Moth-Poulsen, Christian Gade Bjerrum, Katrine Beck Ibsen, Henriette Katrine Lund, Janus Elsig, Kristine Marie Brendstrup, Davio Di og Søren Birch Plum.

Skriv kommentar