Ann Farholt og Flemming Jensen behøver ikke nærmere præsentation. Det kan dog godt præciseres, at Ann Farholt er jazzsangerinde, bakkesangerinde, musicalskuespiller med meget mere. Flemming Jensen er revyskuespiller, tekstforfatter, nisse på Grønland – også med meget mere.

De to har aldrig arbejdet sammen – før nu, hvor de har slået pjalterne sammen i kabareten ´Hajlajts´. Med på klaveret havde de den altid ferme og morsomme Lars Fjeldmose. Premieren løb af stablen på et af Københavns in-steder H9 på Halmtorvet. Der er en dejlig intim atmosfære, det ligger centralt, og sortimentet i baren er i top.

De to nye venner havde sammensat et program af både sange og sketches, og de optrådte både sammen og hver for sig. Det blev til fortolkning af blandt andet ´Babs og Nutte´, der til lejligheden var omskrevet til Ann og Flemming, men vi glemmer bestemt ikke Dirch Passer og Judy Gringer, som fortolkede den oprindelige tekst i 1958, og det var bestemt heller ikke meningen. Det blev sjovt, fordi Flemming Jensen manuducerede den i revysammenhæng uerfarne Ann Farholt. Hun gjorde sig bevidst tung i sin forståelse af timing.

Efter pausen diverterede Lars Fjeldmose med, hvad han kaldte `Mere-Øl Ouverture´ a la Beethoven. Det var meget vittigt, og sjovt er det, at Fjeldmose selv omtalte sin spøg som mishandling af originalværket. Det kræver overskud at gøre grin med sig selv.

Der blev plads til `Balladen om Erna og Kaj´ – Verdens kedeligste ægtepar – en kærlig hilsen til ´Livets Gang´ af Ida og Bent From sunget af Grethe Sønck og Volmer Sørensen i Cirkusrevyen 1980.

Der var hip til sladderpresse og endnu et forsvar for sygeplejerskers arbejdsvilkår. (De må være den gruppe, vi alle til alle tider skal have ondt af).

Showet havde flere forunderlige øjeblikke. En sang om Jesper Kleins mildhed var skøn, og oplagt var det, at Flemming Jensen seriøst savnede sin afdøde ven. Ligeledes var Jensens gendigtning af ´En lille Fjer´, som var blevet til ´Eventyret om de fem sæler´ rørende. Endelig var vittigheden om, hvilken opringning man som aldrende kendt person ikke har lyst til at få fra Danmarks Radio, uovertruffen. Hvad det drejer sig om, må man enten gætte sig til eller opsøge showet et af de steder, hvor de to turnerer til.

Ethvert nyt tiltag indebærer en risiko. Ting kan gå galt, og ved premieren havde Flemming Jensen glemt teksten til sangen ´Naasunnguaq´, som både Ann og Flemming skulle synge sammen. Den var svær at redde, og megaærgerligt var det selvfølgelig. Flemming Jensen lagde sig fladt ned, men den oplevelse har været svær at gå til pause på. De to kom dog stærkt tilbage i showets anden halvdel, hvor der dog også opstod lidt forvirring om rækkefølgen på numrene.

Det er dog stadig mindre ting, for der var bestemt kemi i gruppen Farholt, Jensen og Fjeldmose. Og så må man med Flemming Jensen konstatere, at Ann Farholt i sandhed er jazzsangerinde helt ind til benet. Heldigvis fik hun lejlighed til at brillere både med ´Lazy River´ og `Sweet Georgia Brown´. Det gik direkte i tårekanalen hos denne anmelder. Hun kan noget helt specielt. Hun er hele tiden på, samtidig med at hun giver sine medspillere plads.

Spændende at se om der kommer flere udspil fra det nye makkerpar.

Hajlajts på H9 på Halmtorvet

Medvirkende: Ann Farholt, Flemming Jensen og Lars Fjeldmose

Varighed: 2 timer og 45 minutter inkl. pause