KT-stjerner-3I ‘Hjølp! på Republique møder vi Casper, der rejser ud i verden for at lede efter sin søster. Hun er forsvundet, mens hun var udsendt som nødhjælpsarbejder i Afrika.

Undervejs lærer Casper en masse om nødhjælp, om den virkelige verden og ikke mindst om sig selv. Verden ser pludselig ikke så sort og hvid ud mere. Om det lykkedes ham at finde søsteren, vil vi lade stå hen i det uvisse, men kedeligt bliver det ikke.

Der er absolut ikke en finger at sætte på skuespillet. Thomas Corneliussen, der spiller Casper, er eminent. Han leverer varen og har en timing, der gør, at pointer, scenografi og handling går op i en højere enhed. Det er bestemt ikk en nem forestilling at stå alene med, men jeg synes, at det blev bedre og bedre, jo længere vi kom hen i stykket. Det kræver sin mand (og øgle) at holde tungen lige i munden og springe ind og ud af flere roller på en gang – uden at skifte tøj.
Hjælp! er både underholdende, men giver også stof til eftertanke om verdenssituationen.

Desværre er der nogle heftige huller i manuskriptet, der trækker lidt ned. Nogle af pointerne bliver en anelse langtrukket, mens der skøjtes henover andre vigtige budskaber. Det er synd.

Scenografien er uhørt gennemført. Der er kælet for detaljerne, hvor majskorn spiller en væsentlig og gennemgående rolle.

Sted: Republique
Spilleperiode: 19. februar 2015 – 14. marts 2015

Scenografi: Nicolaj Spangaa
Medvirkende: Thomas Corneliussen