‘Jean De France’ på Folketeatret er et af de sjoveste og mest gennemførte opsætninger af Ludvig Holbergs støvede komedie fra 1723 – altså et stykke dramatik med næsten 300 år på bagen.

Det er historien om den hjemvendte søn Hans Frandsen, der har været 15 uger i Paris. Med kufferten fuld af fransk haute couture og nye tillagte fisefornemme manerer, har selv hans gamle forældre svært ved at genkende deres egen søn – der nu kalder sig ‘Jean De France’. Selv det danske sprog har han svært ved at huske, og det skaber grobund for nogle fantastiske sammenstød med hans jordbundne ophav.

‘Jean De France’ er fuld af overraskelser, der vil vække jubel helt op i Holbergs himmel. Forestillingen sejles sikkert i land med et enestående cast af dygtige skuespillere, der leverer hver og en – hver gang!

Pelle Emil Hebsgaard har den altoverskyggende hovedrolle, og han er fremragende. Det er helt utroligt så overbevisende han er på fransk. Sonja Oppenhagen og Jesper Asholt er overbevisende i samspillet som forældrene Frands og Magdelone, Ole Thestrup får publikum til at skrige af grin som Jeronimus, der kæmper for at få sin datter Elsebeth – spillet af Sofie Alhøj – godt gift med ‘Jean De France’, selvom hun kun har øje for den charmerende og flotte Antonius (Sigurd Holmen Le Dous).
Elskelige Lise Baastrup brager igennem som den lidt voldsomme tjenestepige Marthe. Og endelig har vi den finurlige og humoristiske Søren Hauch-Fausbøll, der i rollen som Arv, binder hele forestillingen sammen med en skøn ironisk distance.

Line Mørkeby har nyfortolket Holbergs værk med dyb respekt. Og det vil virkelig undre, hvis det ikke kommer til at regne med Reumert-nomineringer ned i Folketeatrets hat senere på året.

‘Jean De France’ spiller på Folketeatret frem til den 5. marts 2016.

Instruktør: Frede Gulbrandsen
Medvirkende: Ole Thestrup, Jesper Asholt, Max Hansen, Pelle Emil Hebsgaard, Sofie Alhøj, Sigurd Holmen Le Dous, Troels Malling, Lise Baastrup, Søren Hauch-Fausbøll, Sonja Oppenhagen, Morten Raahede Brovn