Det Kongelige Kapel var i det romantiske hjørne, da de fredag aften spillede flere store værker i Operaen i København anført af den franske mesterdirigent Bertrand de Billy.

Det er den anden koncert i Det Kongelige Kapels koncertrække.

De Billy har erfaring fra en række europæiske operahuse, ligesom han har været forbi operaerne i Washington og Los Angeles. Siden 2014 har franskmanden været 1. gæstedirigent ved det tyske symfoniorkester Dresdner Philharmonie.

Denne fredag aften stod på forspillet til Wagners opera Lohengrin, Schuberts Symfoni nr 8 og Brams Symfoni nr. 4, og Operaen blev både fyldt af iørefaldende melodier, fredfyldt romantik og dramatiske symfonier.

Dirigenten indledte aftenen med måneskinsværket Clair de Lune. Vi bemærkede her, at de Billy og musikerne lige skulle finde synergien, men der opstod hurtigt musikalsk magi i Operaen.

Det Kongelige Kapel og de Billy havde i løbet af koncerten et velspillet greb om deres publikum, og man kunne høre en knappenål falde til jorden, når det var mest stille og drønet af klapsalver, når et værk var færdigt. Kapelkoncerten får fem ud af seks stjerner.

Orkester: Det Kongelige Kapel
Dirigent: Bertrand de Billy
Richard Wagner: Forspillet til operaen Lohengrin
Franz Schubert: Symfoni nr. 8 (Den Ufuldendte), D.759
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4, opus 98

Koncerten gentages i Musikkens Hus i Aalborg søndag den 25. februar.