Scenekunst-ensemblet Livingstones Kabinet har indtaget Teater V, Valbys eget teater, med en politisk-satirisk musikforestilling frit efter H.C. Andersens Kejserens nye klæder. Det er der kommet en musikalsk, humoristisk og tankevækkende forestilling ud af. Pete Livingstone har komponeret sangene og fremfører dem med sin skønne skotske accent, og han langer ud efter politikere om en hals, som han uden at blinke mener, fylder os med løgn.

De fire skuespillere, sangere og musikere er iført hvidt gammeldags undertøj, knæstrømper og skinnende plateau sko med en skjorte oveni. Skønt at se dem føre sig frem og smide forfængeligheden over bord uden problemer.

Birgitte Prins er skøn som Kejseren med hjelm, skjorte og ikke så meget mere. Hendes monolog med politikerfloskler er nok forestillingens bedste og rammer plet med at tale udenom igen og igen.

Pete Livingstone har i sine tekster roteret over emnet løgn – ligesom hos H.C. Andersen, hvor kun en enkelt lille dreng tør sige, at Kejseren ikke har noget tøj på. Det er altid interessant, og ikke meget er, hvad det giver sig ud for.

I denne forestilling har skrædderne underskud og en tale fra oven opfordrer dem til at bruge billigere materiale. Det bliver en del billigere, når kejserens klæder ikke består af andet end den bare luft!

Livingstone og Nina Kareis bruger børnene i form af et børnekor som talerør. De er rasende og indignerede over al den løgn, vi alle bliver fyldt med hver eneste dag. De vil ikke rydde op efter de voksne, råber de til os iført gule regnfrakker, sorte huer og bukser. Så kan vi lære det.

Det er her, forestillingen bliver en anelse frelst og kedsommelig. De fleste havde nok forstået pointen uden de søde smås indignation over forældre- og bedsteforældregenerationen og de politikere, der efter det oplyste bevidst bedrager os alle. Det hele bliver lidt for rigtigt og gennemskueligt, så nok bliver vi i publikum rusket op, men vi opdager det også.

Medvirkende: Skuespillerne, sangerne og musikerne Johannes Lilleøre, Birgitte Prins, Bebe Risenfors og Pete Livingstone.

Børnekor: Rumle Charlie Hougaard Landgreen, Ronja Wium Petersen, Bobby Rosado, Lily Allen, Molly Kareis Livingstone, Rebekka Parsberg Blicher, Lili Klüver Rongsted, Inga Hørslev Serup og Nicolai Daniel Micallef Schøller Jakobsen.

Iscenesættelse: Nina Kareis

Komponist: Pete Livingstone

Tekster: H.C. Andersen og Pete Livingstone

Scenografi: Julie Forchhammer

KEJSEREN spiller 7.februar – 2.marts 2019, ons-fre kl.20, lør kl.17 og søn kl.16. Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby.

Den 21. – 25. august spiller KEJSEREN på Den Fynske Opera i Odense.