‘MØDRE – jeg var en god mor… indtil jeg fik børn’

Man bliver inviteret ind i et lille rum, hvor teaterscenen er omkranset af bamser i alle størrelser. Bagsiden er beklædt med en reol med alt, hvad en baby har brug for i de første måneder. Og så møder det første medlem af mødregruppen ellers op.

Det er alenemoderen (Julie R. Ølgaard), der har fået et barn med en donor, der er jazzmusiker/advokat. Hun kigger sig lidt omkring efter de andre og skruer så ned for den alt for høje musik. Dernæst kommer moderen (Lykke Sand), der lidt usikkert konstaterer rummets indretning ved at tale igennem sit barn – hun er den type, der googler alt og har læst alverdens bøger om børn. Så er der selvfølgelig overskudsmoderen (Szhirley) med det lette barn, der åbenbart gør alt rigtigt. Og til sidst, noget forsinket, dukker det fjerde medlem op – det er den nervøse mor (Mathilde Norholt), hvis barn aldrig sover, til gengæld har hun bagt en kage for at virke overskudsagtigt.

Forestillingen er en blanding af rollespil og monologer, hvor vi får et indblik i forskellige kvinders tanker og bekymringer som mødre.

Vi følger mødregruppen, når de griner, fordømmer hinanden, græder og skændes. Og publikum bliver en del af scenografien, når der pludselig bliver delt kage rundt fra en i mødregruppen, eller når der bliver spurgt ud i rummet, hvor mange der har hæmorider. Intet emne er for småt til at blive vendt.

Et befriende stykke skrevet af fire kvinder: komiker Christina Sederquist, debattør, blogger og direktør Julia Lahme, dramatiker Anna Bro og blogger Mette Lei Lange.

Det er umuligt ikke at skraldgrine, fordi man kan genkende moren i andre og ikke mindst sig selv. Hvilken mor, der har født ved kejsersnit har ikke mødt medlidende blikket, når du fortæller om det? Hvilken mor har ikke forsøgt at finde en grimasse, der kan passe, når en anden mor præsenterer sin babys navn? Og hvilken mor har ikke oplevet at få et irriterende råd fra en bedrevidende mor?

Salen er fyldt med mødre, der griner på forskellige tidspunkter, når en sketch har ramt plet. Enkelte mødre har også taget en baby med under aftenens forestilling – for det er nemlig tilladt her!

Der er også rørende elementer, som den afsluttende monolog, der hylder morrollen, og alt det ens mor har gjort for en.

En forestilling enhver mor skal tage ind og se!

Spiller på Folketeatret til 18. maj
Ide og Koncept: Lykke Sand
Instruktør: Christine Exner
Forfattere: Christina Sederqvist, Julia Lahme, Mette Marie Lei Lange, Anna Bro
Medvirkende: Lykke Sand, Mathilde Norholt, Julie R. Ølgaard, Szhirley