SPAMALOT

Spamalot underholder på kongelig vis og rammer topklasse inden for genren.


Der er fest, der er farver, talent og selvironi for alle pengene, når Monty Python’s Spamalot byder publikum indenfor i Tivolis Koncertsal.

‘Spamalot – The Musical” tager udgangspunkt i myten om Kong Arthur og ridderne af det runde bord. Arthur (Stig Rossen) og hans mere eller mindre modige riddere Sir Lancelot (Martin Brygmann), Sir Robin (Lars Hjortshøj), Sir Bedevere (Linda P) og Sir Galahad (Kenneth M. Christensen) kaster sig ud i jagten på den hellige gral.

Med sig har de deres imaginære heste og væbneren Patsy (Thomas Warberg), der med to kokosnødder sørger for den helt rigtige lyd af hestehove. På den farefulde færd møder ridderne dødbringende dræberkaniner, riddere der siger NI, den supersexede søjomfru ”Lady of the Lake” (Lise Baastrup), en hær af irriterende franskmænd og mange andre vanvittige Monty Python-figurer. Vejen mod målet er hård, men uanset hvor meget modgang ridderne møder, er det aldrig så slemt, at det ikke kan klares med det legendariske Monty Python hit: ”Always Look on the Bright Side of Life”.

Med et sublimt stjernespækket cast til en toptunet professionel produktion er den danske opsætning af Spamalot – The Musical yderst vellykket. De to hovedrolleindehavere Stig Rossen og Lise Baastrup synger og spiller fuldkomment eminent. Rossens bedrift er muligvis forventelig som erfaren musicalstjerne, men Baastrup overrasker i den grad med en fejlfri toppræstation i verdensklasse.

Resten af holdet spiller, synger og danser uovertræffeligt, og at se så mange danske kendisansigter på scenen er det rene guf. De mange garvede komikere tilfører ikke mindst forestillingen den rette portion humor, der sjældent over- eller underspilles. Inden for musical comedy-genren kan det ikke gøres meget bedre end Tivoli og Langkjær Entertainments ambitiøse eksekvering af en fornem opsætning, der kommer til at gå lige ind i hjertet hos familien Danmark.

Spamalot spiller i Tivolis Koncertsal fra 22. marts til 30. april og skal derefter på turné til Vejle Musikteater (10. – 14. maj), Holsterbro Musikteater (17. – 21. maj) og Arena Nord i Frederikshavn (24. – 28. maj).

Medvirkende: Stig Rossen, Lars Hjortshøj, Martin Brygmann, Linda P, Thomas Warberg, Lise Baastrup, Kenneth M. Christensen, Pelle Emil Hebsgaard

Instruktion: Anders Albien
Dialoginstruktion: Hella Joof