En kor-komedie om kærlighed kalder Folketeatret ´Oh Happy Day´, der er teaterversionen af filmen af samme navn fra 2004. Det er en ret præcis beskrivelse. Hannah og hendes svigerinde Grethe synger i det lokale kirkekor ledet af Kjell. Da han får chance for at blive korassistentleder for Københavns Drengekor, er han imidlertid den, der er smuttet. Korets medlemmer tænker, at Hannah er selvskreven til at føre koret videre, men præstens kone Kirsten har en anden mening, så hun kupper foretagendet og maner til, at repertoiret ikke bliver for moderne.

Da Hannah og Grethe overværer en gospelkoncert under ledelse af den karismatiske (og ret tiltrækkende) amerikanske pastor Jackson, stiger de hormonelle safter hos de to damer. Uheldigvis kommer Jackson ud for en ulykke, da han er passager i en bus, og bussen skal undvige en cyklist uden lys på cyklen. Hannah er cyklisten. Da Jackson af den grund ufrivilligt må blive i byen et stykke tid, bliver han inviteret til at høre Hannah og Grethes kor. Med lidt forviklinger opildner Jackson kormedlemmerne til at give lidt mere af sig selv og give los. Især for Hannah bliver det et vendepunkt i det liv, hun har med sin kedelige ingeniørmand Carsten. De to har længe været i en trummerum af kedsomhed, som de begge og især Hannah bare har affundet sig med.

Marie Mondrup formår som Hannah at udstråle både udslukthed, kedsomhed og opgivelse på en og samme gang. Ingen har rigtig set hende i lang, lang tid, men Jackson ser igennem hende og kan se, at der lurer en ild inde under det kedelige tøj og den selvudslettende attitude. Da Hannah endelig kommer op til den mentale overflade, kommer der liv i kludene, og hun indser, at noget drastisk må se. Mere skal ikke afsløres. Troels Malling er Hannahs mand Carsten. Malling er eminent til at give den som en ægtefælle, der ikke forstår sin kone og ikke kan se, der er noget galt med, at han har skaffet hende et job som regnskabsassistent i hans firma. Han er kedelig, men sikkert både velmenende og elsker hende. Det virker bare ikke.

Ulla Vejby er Hannahs fandenivoldske svigerinde, hvis mand Torben (Tom Jensen) arbejder på en tankstation. Hun er herlig i stramme sorte bukser, pink t-shirt og leopardjakke. Hun kan om nogen se, at Jackson er et godt skår, som koret af mange grunde har brug for.

Man forstår godt, at de damer bliver kulrede over den gode pastor spillet af Christopher Læssø. Han ser bestemt ikke værst ud, og oplagt er det, at han er et eksotisk islæt i den lille flække, hvor der udover kor og kirkegang ikke foregår alverden. At han også har brug for koret, finder vi i publikum ud af, når historien udfolder sig. Han er faret lidt vild i Guds rige og har kigget lidt for dybt i flasken.

Der er søde personer i koret, hvor både knuste hjerter, savn af børnebørn og en enkel narkoman finder helle ved at synge.

Historien er sød og lidt banal, og der er en god undskyldning for at høre dejlige sange, der spænder lige fra John Mogensens ´Der er noget galt i Danmark´, over sange af Paul Simon, Rolling Stones, Lennon/McCartney og Amy Winehouse til (selvfølgelig) traditionel gospel. Alle synger imponerende godt, og derfor er det også komisk på den gode måde i de sange, der synges lidt vaklende, inden koret bliver toptunede. Det kræver virkelig professionalisme.

De medvirkendes fortolkning af Paul Simons vidunderlige ´Bridge over troubled water´ får hårene til at rejse sig på armene af en.

At synge bringer mennesker nærmere hinanden, og det skete også ved premieren på ´Oh Happy Day´, hvor hele salen inklusive gospelkor på balkonen sang med på titelmelodien. Det var en skøn feel good følelse at forlade teatret med.
 
Oh Happy Day på Folketeatret efter filmen af samme navn af Hella Joof, Lotte Andersen og Jannik Johansen
Instruktion: Rolf Heim
Bearbejdelse: Rolf Heim og Ninette Mulvad
Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen
Kapelmester: Anders Ortman
Musikalsk arrangement: Niels Søren Hansen
Medvirkende musikere: Tom Bilde og Jonas Munck Hansen
Koreografi: Peter Friis

Medvirkende: Marie Mondrup, Ulla Vejby, Christopher Læssø, Troels Malling, Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Mathias Sprogøe Fletting, Kristian Boland, Kristine Yde, Signe Kærup Dahl, Jacob Moth-Poulsen
Medvirkende kor: Grace, Vocalicious, True Gospelsingers, Oikos, Good Hope
Spilleperiode på Folketeatret: Den 30. marts 2022 til den 8. maj 2022
Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. pause.