En hårrejsende og tårefremkaldende smuk oplevelse.

‘Patrushka – Extended’ er en stærk danseforestilling, der taler til alle følelserne i kroppen.

Granhøj Dans står bag denne opsætning, der giver et enestående og autentisk indblik i de frustrationer, der forekommer under tilblivelsen af en sådan kompleks danseforestilling. Der danses og spilles, men undervejs bryder danseinstruktøren ind, og det giver publikum en ekstra fin forståelse af hvor krævende det egentlig er for alle involverede.

Det er sanserne der forkæles her, og med utroligt flotte effekter og lag kommer vi vidt omkring, både når der skal distanceres ved hjælp af hvide masker, men også for at udvide scenen ved hjælp af en bar ryg, der pludselig får hovedpersonen til at befinde sig i en sneklædt skov udenfor. Det er virkelig flot.

Omdrejningspunktet er musikken af Igor Stravinsky, smukt fremført live på scenen af den russiske pianist Maria Eshpai. Sammensmæltningen af de drømmende og smuke toner og de utroligt dygtige dansere får flere gange tårene til at trille ned af kinderne, hvis man vel at mærke er modtagelig for denne kunstform.

Det er en fryd for øjet, når så dygtige dansere viser hvad de er i stand til med deres kroppe, og som publikum drages man af deres bevægelser og talent.

‘Patrushka – Extended’ spillede på Teaterøen, som en del af Cph Stage 2016.

Instruktør: Palle Granhøj
Medvirkende: Sofia Pintzou, Laszlo Fülöp, Mikolaj Karczewski, Bill Eldridge, Maria Eshpai