Trioen Fauerby, Høybye og Lehfeldt leverer sprællevende satire med aktualitet, intellektualitet og – ikke mindst – selvironi.


Klima og kommunalvalg, kønsroller og kvindekamp, Trump og #Metoo. De tre kunstnere bag satiregruppen Platt-Form tager utallige emner med tyngde og relevans op til skarp revision. Med anstrøg af virkelighedens personligheder forsøger Jakob Fauerby, Laus Høybye og Mille Lehfeldt at skabe et trygt rum til den øvre middelklasse – et sted, hvor frygten for verdens mange problemer kan blive glemt for en stund – og de betragter hvervet som deres fornemmeste opgave.

Platt-Form har skabt en forestilling, der oser af refleksion og gennemarbejdet stof. Replikker, skuespil, sang og dans leveres med overskud og energi, mens intimitet og venskab kunstnerne imellem kan mærkes med al tydelighed. En premiereforestilling kan dog fremtrylle nervøsitet hos selv de mest garvede kunstnere, men alt til trods lykkes det trioen at fremkalde magi hele vejen igennem de 100 minutter med uimodståelig charme og talent.

Satiregruppens anden forestilling bærer titlen ”En smule i overkanten”, hvilket indholdet lever 110 procent op til. Grænser bliver overskredet, tålmodigheder bliver testet, og tæer krummes på kryds og tværs, men aldrig er det kedeligt, aldrig bliver det irrelevant – muligvis blot en anelse repeterende i løbet af de lange medleys. Mange satireshows venter dog trioen, der har udsigt til at blive uundværlig på den danske satire-scene.

Platt-Form – En smule i overkanten spiller på Edison frem til den 9. december 2017.

Medvirkende: Jakob Fauerby, Laus Høybye og Mille Lehfeldt
Instruktion, tekst og musik: Platt-Form
Koreografi: Steffen Hulehøj Frederiksen
Kostumer: Nicholas Nybro