For 10. gang barsler Sjællands Teater med sommerforestilling i den smukke museumsgård i Holbæk. Jubilæumsforestillingen tager historien om Robin Hood under kærlig (og respektløs) behandling. Meget er tilladt, når det dedikerede hold af kunstnere af alle slags indtager miniscenen.
Teaterdirektør Brian Kristensen har inviteret tre professionelle skuespilkollegaer med i truppen og har indforskrevet 5 af sine egne elever fra Holbæk Drama College til at bruge sommerferien til at være med i løjerne. Endelig er Nanna Langtved for 8. (og ifølge hende selv sidste gang) med i forestillingen.
Det giver en sjov vekselvirkning, at de medvirkende ikke er på samme erfaringsniveau. Det skaber liv og energi på scenen, at de helt unge mennesker er med. Samtidig bidrager de professionelle skuespillere med den timing, der er helt nødvendig i et satirisk lystspil.
Bente Eskesen er forestillingens nestor. Hun er fuldstændig forrygende, hvad enten hun spiller den onde sherif, der gerne vil have fat i den underskønne Lady Marion eller hun er Kong Richard. Hun har vid, energi, præcision og humor og trækker på oplevelser fra et helt liv som skuespiller.
Christian Damsgaard er skøn som tøsefornærmet Sir John, der kun har en ting i hovedet – at blive kalif i stedet for kaliffen, når nu hans bror den undergode Kong Richard ikke er hjemvendt fra korstog. Damsgaard spiller adskillige roller og interagerer med både medspillere og publikum. Sjov er han, og da min ledsager blev forkælet med en lapdance, var der ikke et øje tørt.
Maria La Cour er yndig som Lady Marion – både når hun mopset afviser sheriffen og Sir John og når forelskelsen i Robin Hood blomstrer. Hun viser sig også som den kvinde, der kan vise vejen for hendes elskede. Hun går i rette med ham om, at han har gang i et forkert slogan, når han vil tage fra de rige og beholde alt selv. (Det var vist ikke sådan, det skulle skrues sammen). I stedet får hun introduceret Wellfare State – frit oversat vist nok.
Vase & Fuglsangs manuskript er gennemarbejdet og vittigt. De får hele historien om Robin Hood i året 1189 med, men det er med mange afstikkere til nutiden. Muslimer, kristne, Brexit, Mette Fredriksen og selvfølgelig det udskældte ejendomsvurderingssystem får ramsaltede bemærkninger med på vejen.
Musik skal der til, og den står Lars Fjeldmose igen i år for. Han sidder i sit tårn ved siden af scenen og underholder publikum fra start til slut. Han er en mester i at causere over kendte sange og melodier, som alle kender. Det er Beatles´ ´Let it be´, ´I get by with a little help from my friends´, ´Tell me more´ fra Grease, ´Er du dus med himlens fugle´ med mange flere. Oven i spiller han også egne kompositioner. Han er musikalsk helt ind til benet. Hele castet svarer igen ved at synge og danse, så det er en lyst, hvilket er lidt af en bedrift på miniscenen med en i øvrigt genial scenografi skabt af Kirsten Brink.
Brian Kristensen udstråler entusiasme og glæde for sit projekt. Han indtager (helt ubeskedent) blandt andet hovedrollen som Robin Hood blandt mange andre roller. Han kender sit eget værd, men han har derudover den egenskab, at han giver sine medspillere plads. Det kunne mange ledere lære noget af.
Brian Kristensen er god til at tiltrække kompetente kræfter – og tak for det, for det har for 6. gang givet publikum lejlighed til at se, hvad Joy-Maria Frederiksen formår med sin instruktion.
Tak for det – vi glæder os allerede til forestillingen i 2025, hvor eventyret om Alladin ruller over scenen.
,
Robin Hood – Langt ude at skyde!
Manuskript: Vase & Fuglsang
Komponist og kapelmester: Lars Fjeldmose
Instruktion og koreografi: Joy-Maria Frederiksen
Scenografi og kostumer: Kirsten Brink
Medvirkende: Brian Kristensen, Christian Damsgaard, Maria la Cour, Bente Eskesen, Lars Fjeldmose
Ensemble: Nanna Langtved, Christoffer Velman Andersen*, Chris Kyle Houston*, Caroline Hougaard Qvist*, Birk Hørbæk Sjelborg*, Amanda Lili Ejlertsen (3. årgang fra Holbæk Drama College)
Dansekaptajn: Nanna Langtved
Instruktørassistent: Rosa Lawaetz
Varighed: 2 timer inkl. pause
Spilleperiode: 7. august til 1. september 2024