’AUUUUUWWW’, Rockulven er her!

“Rockulven” er for første gang kommet til Aalborg fra Norges kanter – og det bør få alle danskere til at strømme til Aalborg Teater. For hold da op, den familiemusical slog benene væk under os.

Du kender sikkert Brødrene Grimms eventyr om ulven og de syv små gedekid – og i Rockulven vil du også se mange ligheder med eventyret. Vi møder gedemor med sine tre gedekid, der bor i en lille landsby omgivet af alt fra grise til en los. Og alle – undtagen gedemor – er bange for, at den store stygge ulv vil spise dem. Som publikum opdager du dog hurtigt, at gedemor er klar på eventyr som singlegedemor – og hun ender da også i et forelskelsesdrama med den store stygge ulv, Rockulven, der bliver jaloux på hendes tre gedekid.

At Rockulven reklameres som en familiemusical giver god mening, da den i høj grad er for hele familien – men det er ærgerligt, hvis det skræmmer det unge og ældre publikum, der ikke har børn, fra at se den. For Rockulven har så meget at byde på. På en børnevenlig måde.

Som ældre publikum vil du opleve erotiske scener, der er udformet på en humoristisk, børnevenlig, kreativ måde. Alle i salen skreg af grin. Bogstaveligt talt. Og når de typiske dilemmaer, der opstår i et eventyr, skal træffes, vil børn blive så revet med, at de råber, hvad dyrene på scenen skal gøre. Alle er revet med i handlingen – og det er en sand fornøjelse at overvære og være en del af, som det ældre publikum, vi er.

Alle skuespillerne gjorde indtryk på hver sin humoristiske måde – men især fire karakterer havde en helt særlig tilstedeværelse på scenen. Christian Gade Bjerrum brillerer i rollen som rockulven med sit naturlige og samtidig dyriske skuespil. Han hyler, han ler, han skræmmer, og han får rummet til at blive en smule varmt for det kvindelige ældre publikum. Og rockstemmen har han i den grad styr på. En praktikant fra Statens Scenekunstskole Aarhus er også særdeles sjov i sin rolle som griseungen og Høne 3. Og så sidder samspillet mellem los og æsel, spillet af Stanley Bakar og julekalender-barnestjernen Sebastian Henry Aagaard Williams, lige i skabet. Glæd dig til harmonierne, når de synger sammen med rockulven! De tre små gedekid er også utrolig kære i deres forskellige karaktertræk.

Vi må ikke glemme at rose orkester og kapelmester Gunhild Kjær for en flot musisk oplevelse – og det samme gælder scenografien, da både kulisser og kostumer var en fornøjelse. Et skønt børneunivers.

At “Rockulven” ikke får 6 stjerner bunder udelukkende i, at sangerne desværre ikke altid sang rent – og det er nok kun noget det ældre publikum vil bide mærke i. Og det kan også være resultatet af lydproblemer den fredag aften – hvem ved.

Spilleperiode: 8. november – 16. december 2017

Alt i alt er der bare at sige: ’AUUUUUWWW’, det var en fornøjelse, Martin Nyborg!

Instruktion: Martin Nyborg
Medvirkende: Christian Gade Bjerrum, Camilla Gjelstrup, Stanley Bakar, Rasmus Peter Noer Skaarup, Sebastian Henry Aagaard Williams m.fl.
Aalborg Teater, Store Scene, Jernbanegade 11, 9000 Aalborg