Astrid Lindgren skrev den eventyrlige historie om Ronja Røverdatter tilbage i 1981, som i 1984 blev til en af Sveriges bedst sælgende film, og som nu har resulteret i en vidunderlig, eventyrlig og imponerende ny opsætning for børn og barnlige sjæle i Lyngby.

Tordenvejret rumler dystert i baggrunden og lynskær glimter sporadisk og utrygt. Men vi befinder os ikke i den store skov tæt på Mattisborgen, men i Lyngby Kulturhus, og publikum er ved at finde deres pladser. De mange små børn kigger sig forventningsfuldt omkring, og lader sig langsomt indfange af den autentiske scenografi på scenen.

Vi kender alle den historien om Ronja Røverdatter fra ende til anden. Lige fra det store skrald som deler Mattisborgen i to til musikken i særklasse fra Sebastian.

Ronja Røverdatter er en fantastisk historie fra Astrid Lindgrens fantasifulde og udødelige univers. Den indeholder alle spektre af livet, og skifter på nuanceret vis mellem godt og ondt, glæde og sorg.

Det er Heltemus Production Aps’s første opsætning nogensinde, og det er enormt imponerende hvad de har fået ud af dette univers. Det er provinsielle omgivelser, men professionelismen brager ud over brædderne. Alle, lige fra de kostumeklædte børn til hovedcastet, rammer tonerne og deres roller perfekt. Samspillet skuespillerne imellem går som smurt, og man kan mærke at alle involverede nyder at stå på scenen.

Dette lader sig heller ikke gå ubemærket hen hos publikum, for mens de mange små børn render rundt som rumpenisser i pausen, sidder de opslugt under forestillingen, og tit og ofte hører man dem hjerteligt le af de drilagtige røvere eller af den standhaftige Sofie Amalie Kronborg Christensen som spiller Ronja Røverdatter perfekt. Et andet kendt ansigt er Claus Bue som Skalleper og man kunne have ønsket han kunne have medvirket i filmen fra 1984.

Alt i alt en opførelse med ære til det kendte univers og med stort stort talent fra de medvirkende. Man sad tilbage med følelsen af at havde de bedt os alle om at deltage i et forårsskrig havde loftet løftet sig, så medrivende var de.

Snyd ikke dig selv eller dine børn for denne fantastiske opsætning af ‘Ronja Røverdatter’. Den kan opleves i Lyngby Kulturhus frem til den 3. april 2016.

Instruktør: Martin Svinkløv
Medvirkende: Sofie Amalie Kronborg Christensen, Helmer Solberg, Bjarne Antonisen, Claus Bue, Ingeborg Børch, Mikkel Vadsholt, Yesmin Elvira Steenholdt, Henrik Lund, John Michael Olsen, Kasper Stensbirk, Mikkel Moltke Hvilsom, René Wormark m.fl.