Store scene på Aalborg Teater danner rammerne for juleforestillingen og juleeventyret ‘Snefald’ og byder på en aften med familiehygge og hjertevarm julestemning.

Kæmpestore udklippede snefnug skaber en yderst smuk og virkelig veltænkt baggrund på den store scene. Uden tvivl en julescenografi, der betager publikum store som små. Forestillingen består af flere sceneskift prydet af den ene mere betagende scenografi efter den anden, og ved hjælp af enkle men meget veltænkte rekvisitter skabes der en julestemning, som breder sig fra start til slut i denne eventyrlige juleforestilling.

‘Snefald’ handler bl.a. om pigen Selma og hendes ankomst til julemandens landsby. Selma (Line Nørholt) kommer fra VU – Verden udenfor – Hun har mistet begge sine forældre og juledrømmer om at få en familie. Hun skriver til selveste julemanden, at hvis der er en eller anden onkel eller kusine derude, nogen som hun kan høre til hos, så er det hendes julegaveønske.

‘Snefald’ er også navnet på byen Snefald, hvor selveste julemanden Julius (Jørgen W. Larsen) bor. Det er dog en rigtig julehemmelighed, for alle tror jo at julemanden bor på Nordpolen, men det gør han ikke, viser det sig i dette juleeventyr af en forestilling ’Snefald’.

Selma kommer på mystisk vis til byen Snefald, hvor hun møder selveste julemanden. Kan de være i familie med hinanden? Er julemanden Selmas ukendte bedstefar ?

Den anden historie i stykket som fylder flere scener er historien om det onde og det gode. Julemandens assistent Hr. Winther er det onde og julemanden er den gode. Hr. Winther ønsker inderligt at blive opgraderet til at blive julemandens lærling, så han kan overtage julemandens ”stilling”, og en dramatisk fortælling begynder.

Hr. Winther alias Ferdinand Falsen Hiis er yderst troværdig i rollen som julemandens ”onde” assistent, og har en utrolig scenisk karisma. Og Julemanden alias Jørgen W. Larsen brænder også igennem på scenen som det varme julemand. Generelt set er der også virkelig mange gode sangstemmer på scenen, især  nissebørnene som med deres rene, fine stemmer synger julen ind.

Kostumerne i dette magiske juleeventyr er storslået i deres julesnit, og hver eneste julenisse på scenen har sit helt eget unikke kostume på, og selveste julemandens kappe er utrolig smukt skabt og alt er meget tro mod de mere klassiske og traditionelle julefarver og juledragter.

For det mere voksne publikum vil ’Snefald’ bestemt være en rigtig hyggelig julestemningsskabende forestilling, mens børn op til en ca. 11-12 år uden tvivl vil nyde juleforestillingen ’ Snefald’ og leve sig ind i den eventyrlige fortælling. Alt i alt er der ingen tvivl om at både voksne og børn vil gå fra Aalborg Teater med en ægte julestemning og et stort julesmil over læberne.

Forestillingen ‘Snefald’ er baseret på NRKs (Norsk TV) julekalender kaldet ‘Snøfall’, produceret af NRK Super med manuskript af Klaus Hagerup, Hilde Hagerup, Hanne Hagerup og Synne Teksum.

Medvirkende: Line Nørholdt, Jørgen W. Larsen, Kathrine Høj Andersen, Thomas Kristian Bek, Evrim Benti, Ferdinand Falsen Hils.

Iscenesættelse: Mia Lipschitz

Scenograf: Signe Krogh og Camilla Bjørnvad

Koreograf: Esa Alanne

Premiere: 21 november 2020